Brasovenii nu combina bautura cu sofatul!

Brasovenii nu combina bautura cu sofatul!

0 101

Un studiu realizat de un producator de bere ii declara pe brasoveni printre cei mai responsabili soferi. Cu toate acestea, politistii de la serviciul rutier au retinut in acest an 475 de permise pentru consum de alcool, fata de anul trecut, cand au suspendat 787 de permise la Brasov. Aproape jumatate dintre soferii prinsi bauti la volan sunt tineri cu varsta de pana la 25 de ani.
Studiul a fost realizat in randul soferilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, din cele mai mari orase ale tarii. Unii soferi recunosc ca beau frecvent inainte de a sofa. Motivul principal invocat de conducatorii auto pentru consumul de alcool este influenta prietenilor. Peste 30% dintre acestia au recunoscut ca au consumat bauturi alcoolice macar o data inainte de a se urca la volan.
Printre soferii care s-au dovedit a fi mai cumpatati s-au numarat brasovenii.
In 2009 s-au inregistrat 787 de suspendari ale dreptului de circulatie. Politistii au si o explicatie. Au intensificat actiunile de depistare a conducatorilor auto care au consumat bauturi alcoolice.
Aproape jumatate dintre soferii brasoveni prinsi bauti la volan sunt tineri de pana in 25 de ani. Ei risca sa ramana fara carnet daca se stabileste o alcolemie sub 80 de miligrame de alcool in sange. Daca este depasita aceasta limita, vinovatii risca dosar penal, anularea permisului si chiar inchisoare de la 2-7 ani. Printre campionii la sofat sub influenta alcoolului se numara bucurestenii si buzoienii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.