Brasovenii, mai pretentiosi cu ceea ce consuma

Brasovenii, mai pretentiosi cu ceea ce consuma

0 196

Cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorilor, OJPC Brasov a organizat o intalnire interactiva cu elevii cls V-VIII de la Scoala Generala nr. 31 Brasov, pe tema drepturilor consumatorilor. In cadrul concursului „Alege, estre dreptul tau”, reprezentantii OJPC impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean au premiat castigatorii fazei judetene. Scolarii si-au evidentiat cunostintele in domeniul protectiei consumatorului prin desene si eseuri.


In acest context, directorul OJPC Brasov, Iulian Mara, a precizat ca Oficiul a inregistrat, de la inceputul acestui an, 525 de reclamatii si sesizari de la cetateni, cu 20% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai multe sesizari au vizat produsele alimentare. „Fata de anul trecut, reclamatiile sunt mult mai explicite, pe chestiuni reale si concrete. Consumatorii incep sa devina din ce in ce mai pretentiosi la tot ce consuma, in special la produse alimentare, bunuri de folosinta indelungata, textile-incaltaminte, jucarii pentru copii”, a declarat Mara.


?


Din toamna elevii vor invata mai multe despre protectia consumatorului dupa ce in programa scolara va fi introdusa si materia numita „Educarea Consumatorilor”.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.