Braşoveanca Adina Cîrciogel, medaliată cu bronz la Campionatele Balcanice de altletism pentru...

Braşoveanca Adina Cîrciogel, medaliată cu bronz la Campionatele Balcanice de altletism pentru juniori

0 101

România a cucerit 9 medalii, duminică, la Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori indoor de la Istanbul, dintre care 3 de aur, 2 de argint şi 4 de bronz. Adina Cîrciogel se află printre sportivii medaliați, după ce a obținut locul al treilea cu ștafeta feminină de 4×400 metri, brașoveanca fiind la un pas de podium și în proba de 400 de metri, în cadrul căruia a reușit un „personal best”, 56.19 secunde. „Mă bucur pentru faptul că Adina și-a făcut un «personal best», cu un timp de 56.19, dar aș fi fost, poate, mai mulțumit dacă și-ar fi respectat sarcinile trasate pentru acest concurs. Mai avem două concursuri în următoarea perioadă, unul la categoria ei de vârstă, juniori I, respectiv unul la seniori, la care sperăm să obținem o medalie”, a declarat Horațiu Calfa, antrenorul Adinei Cîrciogel.

În clasamentul final al medaliilor, România a fost devansată de Turcia, cu 8-6-7, şi de Ucraina, cu 4-0-0. La feminin, Grecia a terminat pe primul loc, cu 2 medalii de aur şi 5 de argint, urmată de România, 2-2-2, şi Croaţia, 2-1-3. România a terminat pe trei la masculin, cu 1-0-2, după Turcia, 7-4-3, şi Ucraina, 2-0-0.

Țara noastră a participat cu 23 de atleţi la Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori, 11 la feminin şi 12 la masculin.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.