Brasov, placa turnanta pentru trafic de arme si droguri?

Brasov, placa turnanta pentru trafic de arme si droguri?

0 78

Din cate se stie, “Afacerea Ciorogarla” a inceput sa scoata la iveala tot mai mult din rahatul lumii interlope din Romania, care, iata, si-a intins aripa si asupra Brasovului.
Dupa cum arata reprezentantii DIICOT, in ce priveºte traficul de droguri, supravegherea a inceput inca din luna august, dupa ce au fost capturate importante cantitati de droguri, 55, respectiv 75 kg de heroina, in Turcia si Bulgaria.
In urma cooperarii cu autoritatile turce si bulgare, cercetarile s-au extins si in Romania. Astfel, a fost identificat segmentul retelei de traficanti de droguri din tara noastra.
”Laurenþiu George D. era organizatorul gruparii, cel care contacta furnizorul heroinei din Turcia si platea marfa, pe care o transporta si o depozita apoi la Adrian M., destinatia finala a drogurilor fiind tari din vestul Europei. Carausii erau recrutati din Bucuresti si mai multe judeþe, respectiv Brasov, Sibiu, Neamt, etc. Acestia primeau in jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport. Din investigatii a reiesit ca intalnirile dintre Laurenþiu George D., Adrian M. si carausi erau coordonate de catre Eugen P.”, s-a aratat intr-un comunicat oficial.

Se pare ca au fost gasite arme si la noi in judet.
Aºa cum se stie, duminica, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrala, s-au desfasurat 43 de perchezitii domiciliare, la care au participat 160 de politisti din IGP – Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate – si 200 de luptatori ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei “Vlad Tepes”, in Bucuresti, localitatile ilfovene Dragomiresti Vale si Chiajna, localitatea Videle din Teleorman si in judetele Sibiu, Brasov si Braila.

Din pacate, procurorii DIICOT Brasov nu au participat la operatiune sin u pot da amanunte.
“La asemenea acþiuni, de regula, nici macar in momentul in care se pleaca cu masinile nu se stie unde se vor efectua descinderile. Afli doar cand cobori, ceea ce este normal pentru pastrarea efectului surpriza”.

Potrivit rechizitoriului, bilantul perchezitiilor este impresionant, fiind descoperite si ridicate mai multe arme si componente pentru arme militare, respectiv o mitraliera de companie, de calibru 7,62 mm, cu teava de rezerva, un pistol mitraliera calibrul 7,62 mm, patru pistole tip TT, calibrul 7,62, cu incarcatoarele aferente, si doua pistole Carpati, calibru 7,65 mm.
De asemenea au fost ridicate in vederea confiscarii mai multe componente pentru arme militare, de la un depozit din comuna Chiajna, judetul Ilfov, despre care exista indicii ca provin de la furtul comis in luna ianuarie 2009 de la unitatea militara de pe raza comunei Ciorogarla, judetul Ilfov. Totodata a fost gasit un pistol cu doua cartuse cu glont, ridicat de la locuinta lui Adrian Lucian P., din Bucuresti, care nu face parte din lotul armelor sustrase in ianuarie 2009. In urma activitatilor specifice desfasurate anterior, s-a reusit recuperarea a altor 27 de arme din cele sustrase in cursul lunii ianuarie 2009 de la unitatea militara, precum si mai multe incarcatoare.

Sa speram ca itele vor fi descurcate cat mai repede, pentru a afla si noi, brasovenii, cam ce fauna misuna prin municipiul nostrum, caci se pare ca Brasovul, in afara frumusetilor turistice, mai atrage si ca placa urnanta pentru multe afaceri necurate, caci de aici pleaca drumuri spre toate cele patru zari ale lumii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.