Botorong-tronc, lui Cancescu i-a venit sa candideze

Botorong-tronc, lui Cancescu i-a venit sa candideze

0 60

Catararea lui Botorog pe schela de la Prefectura nu masoara doar neghiobia extrema a vacarului suparat pe sat, caruia i s-au comandat niste senzatii ceva mai tari decat boncaluitul zilnic. Numarul de echilibristica pe schela fara plasa executat de catre protestatarul de serviciu al urbei este un semn ca miza politica a crescut sub Tampa. Alegerile se apropie nemilos, iar agitatia politica include tot mai multe gesturi nelalocul lor. Scalambaielile si contorsiunile bietului Botorog sunt spasmele de la capatul strategiilor disperate clocite in laboratorul CJ.


Daca zvonurile de pe holurile institutiei sunt adevarate si Botorog incaseaza sume frumusele pentru galagia lui antiprimar, eforturile fostului paznic de vaci sunt raplatite cu varf si indesat. E clar insa ca nu va putea interpreta toata coregrafia pe care i-o deseneaza Aristotel Cancescu. Intr-o zi va ramane intepenit intr-una din pozitiile de contorsionist dictate de seful judetului. Cancescu va fi nevoit sa-l recupereze dintr-un copac, de pe vreo schela sau de cine stie de unde, ca sa-l impaieze si sa-l atarne in birou. Cel putin pana termina muzeul ororilor comise de primarul Scripcaru, unde Botorog va figura alaturi de relicve de sina de tramvai sau bucati de strada de dinainte de sensul giratoriu.


Dar aventura sub acoperis a protestatarului nu s-a produs asa, Botorong-tronc. Expunerea la inaltime a bietei marionete pregateste o alta ascensiune. Seful judetului, fara speranta unui nou mandat la sefia Consiliului Judetean, vrea sa se catere spre fotoliul de primar al urbei. Iar lansarea candidaturii se va face cu fast, in prezenta primului ministru Tariceanu, la finele saptamanii.


Cu aceasta ocazie, Botorog va fi derulat de la scara masinii premierului pana la intrarea in Consiliul Judetean, dupa ce i se va cumpara din banii judetului un maiou rosu. Poate ii place lui Tariceanu si-l ia la Bucuresti drept covoras de picioare pentru Citroen. Daca intra Palatul Cotroceni in reparatii si se monteaza niscaiva schele prin preajma, cu atat mai bine.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.