BOTNITA SI ALTE CATUSE

BOTNITA SI ALTE CATUSE

0 118

A fost votata si trimisa spre promulgare OUG? care prevede modificari si completari ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala. Noutatile introduse si adoptate sunt de …coma. Au stiut ei, parlamentarii, sa-si astearna culcus moale si intangibil.


Astfel, daca un tip suspectat de o infractiune trebuie sa fie perchezitionat, procurorul trebuie sa-i ceara mai intai voie si sa-i spuna ce cauta. Daca tipul nu accepta, procurorul trebuie sa ceara judecatorului permisiune. Si pana o obtine, prezumtivul infractor isi poate aranja in liniste ploile.


Nu mai sunt premise interceptari ale convorbirilor telefonice fara mandate, acestea nemaifiind admise in instanta. Sunt curios cate mandate vor solicita serviciile secrete, cele oficiale, cele neoficiale si cele private(!!).


Interceptarea convorbirilor telefonice nu poate avea loc decat dupa inceperea urmaririi penale a suspectului. Tot un fel de “vezi, ba, ce vorbesti, ca trebuie sa te ascult”.


Iar botnita imi ia maul. Daca eu, jurnalist care imi fac meseria pentru a informa cat mai bine cititorii, dau in vileag matrapazlacuri – se intelege ca a unor sus-pusi, doar nu o sa ma lege pentru ca l-am pozat pe nea Cotea furand un pepene – prezentand informatii sau imagini sau interceptari de convorbiri telefonice, am sanse sa stau pana la sapte ani la „mititica”.


Mai pot comenta ceva ?


?


Dan Bota ??


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.