Boiko Borisov ii da cu tifla lui Klaus Olahus…

Boiko Borisov ii da cu tifla lui Klaus Olahus…

0 110

Dupa Klaus Johannis iată și premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a fost chemat la Raport de preşedintele SUA, Donald Trump. 
„Parteneriatul nostru strategic cu SUA este extrem de valoros. Sunt onorat şi mă simt privilegiat să avem această întâlnire la Casa Albă – simbolul libertăti şi democraţiei”, a remarcat Borisov, exprimându-şi satisfacţia legată de dialogul politic cu SUA , susţinut la toate nivelurile. 
Prim-ministrul bulgar şi preşedintele american au discutat despre interacţiunea dintre cele două ţări cu privire la pregătirea şi încheierea contractului de achiziţie a avioanelor de vânătoare imbunatatite , F-16. Cei doi lideri au abordat şi problema cooperării energetice, în contextul securităţii  naţionale a bulgarilor.

Premierul Borisov a menţionat că investitorii americani sunt bineveniţi în ţara sa şi a subliniat aspiraţia Bulgariei de a promova industriile de înaltă tehnologie. După încheierea întrevederii, şeful executivului de la Sofia a declarat că Bulgaria a fost confirmată ca un hub strategic al gazelor, (caci tot nu au extractie ori industrie de profil !) iar săptămâna trecuta, experţi americani urmau sa soseasca  în ţară vecină.
Premierul bulgar şi-a exprimat convingerea că si vizele pentru SUA vor fi rezolvate: „Eliminarea vizelor cu Canada pentru bulgari – sa se oftice romanii ! – este un exemplu foarte clar că nu creăm probleme”. 
Cred că preşedintele Trump a înţeles că poate rămâne în inimile bulgarilor, mulţi ani;  Liderul de la Casa Albă mi-a promis că va lucra foarte activ şi în curând îmi va da un răspuns când anume se va rezolva. 
Următoarea mea întâlnire cu Trump va fi pentru renunţarea la vize. Cred că Trump va veni în Bulgaria, a afirmat prim-minustrul Bulgariei.(rompres)

P.S.
Bulgaria este o tzara cu doar 7,5 milioane locuitori,din care 9,5% turci si 4,8% romani!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.