Blocaj la rectorat?

Blocaj la rectorat?

0 182

?


Lucrarile la noua “giratie”, aceea de la Rectorat si Casa Armatei s-au oprit de cateva zile. Putini brasoveni cunosc si cauza blocajului – descoperirea unor elemente arheologice a caror vechime nu este cunoscuta. Este un nou exemplu al cunoscutului “heirupism” din administratia locala, care fara nici o cercetare (Ministerul Culturii a pus conditii in momentul avizarii lucrarilor) a dispus inceperea lucrarilor fara o prealabila legala si normala cercetare a locului viitorului santier. Este cunoscut faptul ca in zona sunt multe relicve arheologice din vechea Cetate a Brasovului.


In ultimul moment Primaria Brasov a angajat un arheolog care va supraveghea ?lucrarile care se executa in zona centrului istoric al Brasov.


Seful Directiei Tehnice din Primaria Brasov, Radnoti Attila, recunostea ca specialistul in arheologie, incadrat la Muzeul de istorie din Brasov, va trebui sa identifice daca exista situri in zona ?Complexului ARO Palace. Urmeaza ca pana la jumatatea acestei saptamani sa fie verificate zidurile si arcadele descoperite, pentru a se putea fundamenta o decizie pentru continuarea sau nu a lucrarilor ?fara ca siturile istorice sa fie afectate.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.