Bisericuta din lemn pentru Suedia

Bisericuta din lemn pentru Suedia

0 153

Mesterii lemnari din comuna Poienile Izei si un alt mester renumit in Transilvania Viorel Mihis, din satul Baba, lucreaza intens, in aceasta perioada, la construirea si finisarea elementelor viitoarei bisericute destinate romanilor care traiesc in Suedia.
Lucrarile de constructie a bisericii sunt coordonate de preotul paroh din Poienile Izei, Ioan Pop, iar partea de proiectare poarta semnatura arhitectilor Dorel Cordos si Tomas Enekvist. Stranele bisericii si inconostasul sunt concepute si construite de mesterul artizan Viorel Mihis, renumit pentru talentul sau.
Potrivit preotului Ioan Pop, biserica va fi terminata anul viitor, dupa care va fi incarcata in mai multe camioane pentru a fi transportata pana al Stockholm, in Suedia, unde fi montata de aceiasi mesteri.
Biserica maramureseana din lemn urmeaza a fi amplasata intr-un parc din capitala Suediei, ca urmare a demersurilor intreprinse de Asociatia Culturala Romano-Suedeza ‘Fratia’.
Asociatia a primit din partea Primariei orasului Stockholm o suprafata de 9.000 de metri patrati pentru amplasarea bisericii, constructia unei biblioteci, a unei gradinite si a unui centru de zi pentru femeile maltratate.
Cei 3.000 de membri ai asociatiei au strans peste 5 milioane de coroane suedeze, bani necesari demararii proiectului si mai au nevoie de fonduri pentru a finaliza toate investitiile propuse.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.