Biserica lui Traian Basescu

Biserica lui Traian Basescu

0 173

Basescu a avut curajul si si-a tras biserica de un milion de euro.
Nu ca locatia i-ar apartine, aceasta este a Statului Roman. Basescu este doar vremelnic locatar prin zona.
Nu ca Basescu s-ar da in vant dupa ingeri, sfinti si Dumnezeu. El doar se agata de paie ca sa nu se inece la mal. Si cheltuieste bani din vistieria statului pentru a impresiona fraierii, doar va scapa sa nu-si stranga anul acesta bagajele si sa goleasca debaralele de carpele sale sufletesti.
Si iata cum Administratia Prezidentiala a cheltuit aproximativ un milion de euro din banii romanilor pentru reconstructia bisericii din incinta Palatului Cotroceni, pe care presedintele Romaniei, Traian Basescu, urmeaza sa o inaugureze duminica. Adica in ajunul campaniei electorale prezidentiale. Mai mult, seful statului roman si-a pus numele, in calitate de ctitor, pe clopotul actionat printr-un satelit coordonat de la Frankfurt.
Conform calculelor efectuate de unele surse, pe baza documentelor publice care se regasesc pe portalul oficial de achizitii publice, Administratia Prezidentiala a cheltuit din fondurile bugetare pentru inaugurarea sfantului lacas – si asta exact in debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale la care a anuntat ca se va inscrie si Traian Basescu – nu mai puþin de 33 de miliarde de lei vechi, adica 3,3 milioane lei noi, adica aproximativ un milion de euro.

Astfel, la biserica fostei manastiri Cotroceni lucrarile de proiectare, efectuate de Carpati Proiect, au costat 95.997 lei noi, cele de definitivare si reabilitare, realizate de Romconstruct, au scos din buzunarul contribuabilului roman 1.898.920,04 lei noi, iar cele de terminare a lucrarilor, asigurate de Aedificia, s-au ridicat la nu mai putin de 381.149,86 lei noi. Firmele sunt din cele „agreate” de Basescu si camarila.

Conservarea si restaurarea unor fresce de catre Universitatea Nationala de Arte, fresce recuperate din biserica de odinioara, au insemnat si ele 267.076 lei noi.
Catapeteasma bisericii – realizata de Gelu P.Ticuleanu – a costat 333.840,20 lei noi, achizitionarea de obiecte de cult de la Monetaria Statului a insemnat 103.898 lei noi, iar pictura realizata de SC Obiectiv Patrimoniu SRL a facut si ea 57.554,19 lei noi.

Cotrocenii au mai achizitionat patru icoane imparatesti, cu 75.631 lei noi, precum si unele obiecte de cult din aur si argint in valoare de 112.605 lei noi.

Interesant de remarcat este ca presedintele Romaniei si-a lasat gravat numele pe clopotul bisericii celei noi. Informatia apare chiar in prezentarea oficialã a sfantului locas:
“Pentru o recuperare istorica cat mai fidela, la 3 decembrie 2008 un nou clopot a fost montat pe dealul Cotrocenilor, in turnul-clopotnita. Realizat in turnatoria din Satu Lung, Maramures, din bronz de cea mai buna calitate si cantarind 1.003 kg, clopotul este decorat cu motive geomterice si simboluri religioase. Pe el sunt aplicate Stema Romaniei, Stema Patriarhiei Ortodoxe Romane si poarta inscriptia ‘Cu binecuvantarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si din initiativa domnului Traian Basescu, presedintele Romaniei, s-a faurit acest clopot pentru Biserica Palatului Cotroceni, fosta ctitorie a Domnului Serban Cantacuzino, in AD MMVIII»“.
Si uite-l pe noul Ceasca al Romaniei, care, in contrast cu cel real, infometeaza poporul spre slava lui, dar fara sa achite datorii externe, ba din conta, imprumutandu-se tot mai mult, spre prosperitatea sa si a gastii portocalii, la centru si in teritoriu. Vedeti si simtiti cu totii cum tara arde, dar chelia prezidentiala tanjeste dupa inca o tichie de margaritare.

Nu in ultimul rand, despre demolatorul bisericii Manastirii Cotroceni, dar si al altor biserici, Administratia Prezidentiala scrie respectuos:
“In intervalul 1977-1985, palatul de la Cotroceni a fost restaurat si, tot atunci, a fost construita o noua aripa pe latura de sud, unita de aceasta cu cea veche si destinata a fi resedinta de lucru a presedintelui Nicolae Ceausescu”.
Desi forma initiala a bisericii a fost ridicata in mandatul lui Ion Iliescu de presedinte al Romaniei, numele fostului sef al statului nici nu apare menþionat: “In 2003-2004, la aproape un sfert de veac de la demolare, Administratia Prezidentiala a demarat lucrarile de reconstructie a bisercii fostei Manastiri Cotroceni, sub forma unui memorial”.

Pe deasupra si bucurosi ca li s-au papat din bani, inimile romanilor vor tresalta, in ritm de balanganeala de clopot, si pentru ca, asa cum ne mai anunta oficial Cotrocenii pe pagina de Internet, “clopotul functioneaza cu ajutorul unui sistem de automatizare actionat prin satelit si care regleaza ora exacta la ora 00.00, in fiecare zi, la solstitii si echinoctii. Schimbarea orei se face automat, dupa un ceas atomic de langa Frankfurt, cu o precizie de o secunda la un milion de ani”.

Ar fi cazul ca acest nebun megaloman, inca presedinte al tarii, sa dispara cat mai curand din viata romanilor. Dupa cheltuielile cu plimbarile prin tara – campanie electorala mascata – dupa ajutorul dat Rafo Onesti – societate comerciala pe care, pana de curand, o facea albie de porci – dupa aceasta grandomanie cu incrustarea in clopot a numelui sau, plus toae celelalte, dupa cine stie cate altele nu vor mai iesi la iveala, Basescu a dovedit ca este mult superior, in nimicnicie, celui impuscat in zi de craciun. Poate tanjeste si el spre asa ceva, ca tot se apropie Ignatul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.