Biografiile miniștrilor cabinetului Cioloș încep să fie publice…si „intresante”

Biografiile miniștrilor cabinetului Cioloș încep să fie publice…si „intresante”

0 476
Întârzie încă declarațiile amanuntie de avere și de interese ale unor demnitari tehnocrați.. Din compararea unor documente publice apar în cazul Ministrului Mediului,d-na  Cristiana Pașca-Palmer o serie de coincidențe biografice-studii, locuri de munca,deplasari profesionale – cu ale comandorului Tod Palmer de la Înaltul Cartier General NATO de la Bruxelles.
Actualul ministru  Cristiana Pașca s-a născut in 1969 și după absolvirea Liceului sanitar, în 1987, lucrează 4 ani  ca simplu asistent medical la Spitalul Colțea din București. În 1991 începe studiile superioare în seria de… debut a fantomaticei pe atunci, Universități Ecologice din București, prima instituție particulară de învațamânt superior din București. Dupa licență, în 1996, urmează un master la Universitatea București, finalizat în 1997, facand uitata fantoma ecologica a fostului sahist, ing. Dolpfy Drimer. Contactul cu ONG-urile de mediu aduc competențe în speologie și funcții de conducere(!!) în Crucea Verde România, și, ce oportunitate, deschiderea spre o carieră în instituții globale…
Dl. Edward „Tod” Palmer III este născut în Florence, Alabama. În 1986 obține o diploma de inginer în specialitatea Electricitate și începe cariera în Forțele Armate ale Statelor Unite după cursuri pentru ofiţerii de aviaţie. Până în 1998 unitatea lui Palmer a participat la misiuni navale cu Flota din Mediterana, inclusiv în Marea Neagră. Ar fi primul lui contact cu România. Apare în biografie apoi o primă misiune la Pentagon, lucrând la strategie navală. Misiuni de luptă în Balcani, inclusiv un stagiu de patru ani într-o escadrilă pentru proiecte speciale sunt pași importanți în cariera militară. Dar și o bază pentru o carieră de succes în diplomația militară care impune trecerea prin instituții universitare de prestigiu. Cristiana Pașca (mai tarziu…Palmer) continuă cu studii la Harvard. E tare! Abandonand sincer… speologia,incepe cursurile 2002 – 2004 si le finalizeaza cu un masterat in… Administrarea publică la John Kennedy School of Government . cristina pasaca palmer MMAjunsese acolo câștigând burse competitive…. Tod Palmer face și el o cerere de admitere pentru studii . În anul universitar 2002-2003 urmează cursuri la aceeași John Kennedy School of Government, obținând titlu de Master în politici de securitate internațională. Pentru cei doi titrați urmeaza de-acum dezvoltari spectaculoase în cariere.
Cristiana Pașca Palmer , pare deja stabilită în America. Între 2004 și 2008 obține un post de cercetare și susține un doctorat la School of Law and Diplomacy. În paralel nu se desparte de Washington, unde are un angajament de…hopa!, analist politic la Banca Mondială. Tot la Washington îl găsim pe Tod Palmer, cu funcții în birourile Departamentului Apărării. Este asistent militar în cabinete ale subsecretarilor de stat de la Pentagon!
Comandorul Palmer are timp de un an şi jumătate, aprilie 2006-septembrie 2007, principala responsabilitate a legăturii politico-militare din partea Pentagonului cu Arabia Saudită, Bahrein şi Kuweit. Conform fişei postului, stabilea şi întâlnirile oficialilor americani cu familia regală saudită, principalul aliat al SUA în zonă. Cristiana Paşca Palmer ajunge şi ea la scurt timp după Tod Palmer în Arabia Saudită, cu o misiune civila – visiting professor de International Business Relations .Organizează rapid, doar în trei luni de şedere şi primul forum pentru dezvoltare durabilă în ţările din Golf.
Tod Palmer este pregătit să preia responsabilităţi în Europa şi la comandamentul NATO. Are în atribuţii, ca şef de stat-major al biroului specializat în politici pentru Europa şi Alianţa nord-atlantică la cabinetul secretarului de stat al Apărării. În aprilie 2009 primeşte o misiune în cadrul delegatiei Statelor Unite la NATO. Din ianuarie 2012 până în august 2013, Palmer este în organigrama Chief of Staff US Military Reprezentation to NATO. În prezent conduce biroul de standardizare maritimă al NATO în cadrul Înaltului Cartier General NATO din Belgia.PADURE TAIATA RAS
Doamna Paşca Palmer revine şi ea în Europa. În 2008 are un post de visiting research fellow, la Institutul de Ştiinţe Politice din Paris. În ianuarie 2011 devine analist politic pentru relaţii internaţionale in Balcanii de Vest în Direcţia Schimbări Climatice la sediul din Bruxelles . După 10 luni, urcă spectaculos la funcţia de şef de unitate în Direcţia Generală de Cooperare Internaţională la UE. În CV, doamna Cristiana Paşca Palmer precizează că este căsătorită şi are cetăţenie română, dar nu avem informaţii despre soţ. Nici în informaţiile publice la care am avut acces nu sunt indicii despre starea civilă a comandorului Tod Palmer. De, persoana importanta!

P.S. Doamna Pasca Palmer are multe calificari si experiente profesionale, incepand cu cea de asistent medical si apoi de absolvent al primei serii de”ecologisti”, marca Dolpfy Drimer. Oricum, la Mediu,unde este ministru,se pricepe cel mai putin. Eu in locul lui „Ciolo”, as fi propus-o mai degraba, la Externe, la Relatii internationale, chiar la Aparare (ca am fi avut o pila directa la Pentagon…), ba chiar la Finante (daca ma gandesc la …Ialomiteanu!).
O vedeti pe Doamna Palmer luandu-se la tranta cu mafia padurilor? Poate doar cu sprijinul… Chief of Staff US Military Reprezentation to NATO.!! (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.