Big Brother la BAC

Big Brother la BAC

0 55

BAC-ul redevine o treaba serioasa odata cu decizia autoritatilor de a supraveghea salile de examen cu ajutorul camerelor de luat vederi. Adio “protocol” pentru profesori, adio fituici, adio copiat din carti sau de la colegi. Fiecare va fi evaluat dupa cat a invatat.
Masura introducerii camerelor video a fost initiata de Inspectoratul Scolar Bucuresti si va fi aplicata la sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat, astfel incat scandalul din iunie cu zeci de lucrari identice si numeroase tentative de copiat sa nu se repete.
Asadar, pentru sesiunea din toamna programata in perioada 18 august – 1 septembrie, vor functiona 20 de centre de examen, majoritatea fiind dotate cu sisteme de supraveghere video atat pe holuri cat si in clase. Centrele de examen au fost alese special pentru ca sunt dotate cu aceste camere de luat vederi.
Pe viitor inspectorul scolar general, Stelian Fedorca, va propune Ministerului Educatiei sa dea fonduri pentru ca toate centrele de examen sa aiba sistem de supraveghere video. Si asta nu e tot. Candidatii vor fi controlati, sa nu intre in clase cu nimic, in afara de pix si buletin. Toate obiectele vor fi sigilate in saci, iar depozitarea se va face pe holul scolii si nu in clasa.
Poate ca acesta sa fie inceputul recredibilizarii examenelor si a procesului de invatamant in general, pregatirea absolventilor scazand de la un an la altul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.