Biblia lui Barnabas; Iuda a fost cel crucificat! Informații controversate pentru Creștinism?!

Biblia lui Barnabas; Iuda a fost cel crucificat! Informații controversate pentru Creștinism?!

2 558

In anul 2000, la Muzeul Etnografic din Ankara a fost descoperită o carte de aproximativ 1500 – 2000 de ani, care conține Biblia lui Barnabas, unul dintre discipolii lui Hristos. Existența evangheliei a fost menținută secretă, deoarece textul său conține informații controversate pentru Creștinism. 

Conform noii Evanghelii, Iisus nu este fiul lui Dumnezeu, ci doar un Profet, prin urmare, nu a fost crucificat. Se pare că s-a ridicat la ceruri viu, iar Iuda Iscarioteanul a fost crucificat în locul său. Mai mult, cartea îl numește pe Apostolul Paul-Impostorul. Un raport al National Turk afirmă căBiblia a fost gasită asupra unui grup de hoți de antichități, într-o operațiune în zona Mediteranei. Cartea are o valoare de circa 40 milioane lire turcești, reprezentând aproximativ 28 milioane dolari.

Autenticitatea Evangheliei lui Barnabas
Anumiți experți și autorități religioase susțin că biblia lui Barnabas chiar este originală. Aceasta este scrisă cu litere aurite pe piele în Aramaica, limba vorbită și de Iisus Hristos.
Textul cărții propune o viziune similară Islamului, care contrazice învățăturile creștine din Noul Testament. Evanghelia susține că Iisus a prevăzut venirea cu 700 de ani înainte a Profetului Muhammad, cel ce va deveni fondatorul Islamului. Ceea ce este fabulos!

În timpul Conciliului de la Niceea, reprezentanții Bisericii Catolice au ales personal Evangheliile care formează Noul Testament așa cum îl știm astăzi.  Astfel, aceștia au exclus, în mod deliberat, Biblia lui Barnabas și altele, în favoarea Evangheliilor canonice, precum cele binecunoscute ale lui Matei, Marcu, Luca și Ioan. De-a lungul timpului, aceste texte au reapărut sub forma scrierilor de la Marea Moartă sau Evangheliilor Gnostice, dar se pare căscrierile lui Barnabas îngrijorează Vaticanul în mod deosebit.

Biserica Catolică vrea să intervină
Însă, ce înseamnă în mod real descoperirea Evangheliei lui Barnabas pentru religiile creștine? Este destul de greu de identificat posibilele urmări ale noii situații create în interiorul Creștinismului.Vaticanul a reacționat cerând autorităților turcești permisiunea de a analiza cartea în cadrul Bisericii. Cu toate acestea, rămâne întrebarea Ce va face Vaticanul? Va accepta Evanghelia și informațiile așa cum sunt? Sau le va denunța, numindu-le “minciuni musulmane” cum a făcut revista Truth în anul 2000?

Pentru mulți, Evanghelia lui Barnabas este o speranță care va demonstra credincioșilor că obiectul venerării lor este, în fapt, arbitrar;de asemenea, aceștia cred că se va înțelege, în fine, că textele religioase pot fi supuse interpretării. Dar, ce va însemna pentru atei sau agnostici? Vor considera textul real, fals sau nu va conta? Poate că această descoperire îi va inspira pe cei religioși să cerceteze, decât să găsească vinovați sau să creadă orbește în orice….

COMENTARII

  1. Nimic nu mai trebuie sa ne surprinda în evolutia umanitatii, inclusiv a crestinismului. Asa cum s-a nascut si dezvoltat, tot asa crestinismul va apune. Cineva se tot chinuie sa umple cu evenimente un mileniu ce pare ca a fost introdus „cu totul intamplator” in istoria umanitatii cu „interesate obiective” de dominare a planetei (a se vedea „Mileniul pierdut – asediul la portile istoriei”, de prof. univ. dr. Florin Diacu, matematician canadian nascut in Romania). Va rog sa incercati un exercitiu de imaginatie dupa modelul in care au fost scrise evangheliile. Primele evanghelii sunt scrise la peste o jumatate de secol de la evenimentele narate. Ce credeti ca pot sa cuprinda astfel de naratiuni fara minima documentare care ar putea fi realizata astazi (biblioteci, presa, internet etc.). Sunt multe articole si cercetari legate de numarul de evanghelii, a caror numar pare sa depaseasca cifra 60. Voi nominaliza cateva: „Evanghelia după Iuda“, Evanghelia dupa Maria Magdalena, „Evanghelia lui Petru“, „Evanghelia lui Nicodim“, „Evanghelia după Toma“, „Evanghelia după Filip“, „Evanghelia adevărului“, si inca peste 50. La se mai adauga acum si „Evanghelia lui Barnabas ”,
    Din acest stufos numar al vangheliilor a fost selectate doar patru care raspundeau „obiectivelor”. Cât despre scriitorii evangheliilor canonice, Matei şi Ioan s-au numărat printre cei 12 apostoli, iar Marcu şi Luca au fost colaboratori apropiaţi ai lui Petru, respectiv Pavel. Ei, se spune (eu doar citez) ca şi-au scris evangheliile fiind îndrumaţi de spiritul sfânt al lui Dumnezeu (2 Timotei 3:14–17). Din acest motiv, cele patru evanghelii conţin tot ce îi este necesar unei persoane pentru a crede că Isus este „Cristosul, Fiul lui Dumnezeu“ (Ioan 20:31). Doar ISTORIE va mai ramane din Crestinism, care pana la urma se va reunifica dupa mai bine de doua mii de ani de „interesata” vrajba.

  2. Povesti inventate de cei „destepti” pentru a-i determina pe credinciosi sa le doneze banii si averile lor fara ca „desteptii” care au invetatat aceste povesti sa fie obligati sa-i ucida.
    Acesti „destepti” prin religiile inventate de ei au creat de-a lugul secolelor razboile religiose prin care au incercat sa-si impuna religia lor celorlalti. Razboaie care au omorat zeci de milioane de oameni. Acest lucru este valabil pentru toate religiile incluzand religia catolica, judaica sau musulmana. Toti sant niste mincinosi care au inventat aceste povesti ca sa-i fure si sa-i asupreasca pe credincioasi.
    Dumnezeu este universul care ne inconjoara si care nu a fost creat de o persoana care a dat cu batul.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.