Bere alba si pe piata din Romania

Bere alba si pe piata din Romania

0 112

Faptul ca romanii sunt printre primii in topul consumatorilor de bere din Europa a facut ca pe piata autohtona sa apara in curand bere alba. Este vorba de intentia producatorul Heineken Romania care a anuntat ca lanseaza berea alba Edelweiss, un brand international special din Alpii Austrieci.
Produsa dupa o reteta traditionala din Austria, Edelweiss este o bere alba de inalta calitate, care poarta numele unei flori rare de munte, simbol al puritatii. Berea Edelweiss este o bere premium nefiltrata, cu o concentratie de alcool de 5,5 la suta, fabricata din malt din grau si malt din orz, al carei proces de fermentare are loc la temperaturi inalte, de peste 20 de grade Celsius. In procesul de fabricare, se foloseste o drojdie speciala, ce confera produsului un gust usor fructat. „Decizia lansarii brandului Edelweiss este o consecinta a preferintelor crescute ale consumatorilor romani pentru berile premium internationale. Edelweiss completeaza portofoliul Heineken Romania si, desigur, oferta pentru consumatorii nostri, marcand intrarea intr-o noua categorie – cea a berilor „albe'”, a declarat directorul comercial al companiei Heineken Romania, Marius Melesteu.
Berea Edelweiss este produsa sau importata in peste 15 tari, inclusiv Romania. Incepand din aceasta luna, Edelweiss poate fi gasita in sticle personalizate de 0,33 litri, cu capac twist-off, in reteaua de retail si horeca. Heineken Romania este unul din cei mai importanti producatori de pe piata de bere romaneasca, avand cinci fabrici situate in Craiova, Constanta, Hateg, Miercurea Ciuc si Targu – Murea. Compania detine brandurile Heineken, Edelweiss, Zipfer, Gosser, Schlossgold, Silva, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Gambrinus, Harghita si Hategana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.