Becurile de 100 de wati sunt pe cale de disparitie

Becurile de 100 de wati sunt pe cale de disparitie

0 183

Uniunea Europeana ne lasa fara becuri. Nu vom mai gasi becuri de 100 de wati in magazinele din Uniunea Europeana incepand de marti, urmand ca, pana in 2012, sa dispara absolut toate becurile traditionale de pe fata UE.
Becurile de 100 de wati vor fi retrase la 1 septembrie de pe toate rafturile din Uniunea Europeana, scrie AFP, citata de Mediafax.
Aceasta masura ecologica este mai mult decat binevenita daca tinem cont de faptul ca aceastea vor fi inlocuite cu lampi de noua generatie care consuma cu 80% mai putin curent electric.
Dupa interzicerea becurilor de 100 de wati, vor urma cele de 75 de wati in decurs de un an, cele de 60 de wati in doi ani si cele de 40 si de 25 de wati pana la 1 septembrie 2012.
Reprezentantii Biroului European al Uniunii Consumatorilor (BEUC) si cei ai Asociatiei europene pentru coordonarea reprezentarii consumatorilor in normalizare (ANEC) afirma ca retragerea progresiva a becurilor traditionale va aduce, finalmente, un beneficiu financiar europenilor prin reducerea consumului de energie.
„Noile becuri sunt cu siguranta mai scumpe, dar ele au o durata de viata mai lunga. Utilizarea becurilor economice in locul becurilor cu incandescenta va permite unui camin obisnuit sa economiseasca 166 de euro din factura sa la electricitate intr-un an“, se arata intr-un studiu german citat de organizatiile de consumatori.
Becul cu incandescenta dispare de pe piata dupa o „viata“ de 130 de ani. In anul 1879, Thomas Edison prezenta lumii inventia sa: becul cu filament incandescent. Peste trei ani de azi inainte, becul lui Edison va fi istorie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.