Becali si imunitatea europeana

Becali si imunitatea europeana

0 96

Becali a grait o sentinta care s-ar putea sa se apropie mult de adevar: „Vom fi de circul circului la tot globul”
Bine, putintel agramat, dar asta se vede niumai la el sau la Vanghelie, si aici este nedreptatea. Sunt stelist fara sa-l agreez in mod deosebit pe Gigi Becali si am locuit, pe vremea studentiei, in cartierul bucurestean Rahova, fara sa-i duc dorul lui Marian Vanghelie. Insa nu inteleg de ce ne luam de cei care, cel putin, recunosc lipsa scolilor absolvite si nu ii scuturam pe scumpii conducatori, cum ar fi premierul Boc sau carausul Berceanu, ca sa nu mai vorbim de cele doua Elene, una blonda si cealalta bruna, la care intalnim des un dativ aiurea, gen „spun la lume”, in loc de „spun lumii”, etc si alte bazaconii, oameni care au pretentii de titrati si superiori noua. Sa vorbim in acest sens si de presedintele Basescu?
Dar despre altceva doresc sa scriu. Omul de afaceri Becali Gigi – o alta paranteza: de ce se tem cu totii de prezenta lui la Bruxelles, cand el poate, prin intuitie nativa, sa ajute mai mult tara decat ceilalti parveniti din actuala asa-zisa societate inalta a Romaniei – a ajuns ieri dimineata la Judecatoria Sectorului 1, unde a trebuit sa isi sustina cererea de ridicare a restrictiei de parasire a tarii.
La intrarea in sediul instantei, Becali a declarat ca este sigur ca Parlamentul European nu fi de acord cu ridicarea imunitatii sale.
„Vom fi de circul circului la tot globul pamantesc. O sa spun ca trei talhari mi-au furat masina si eu le-am dat sa bea coniac si whisky si mi-am recuperat masina. Niciodata nu va accepta Parlamentul European sa-mi ridice imunitatea”, a afirmat increzator Becali.
Acesta a adaugat ca nu va tine cont de decizia instantei daca aceasta hotaraste sa nu ii acorde dreptul de a parasi Romania.
Gigi Becali a inceput deja pregatirile pentru Parlamentul European angajandu-si 10 consilieri.
Oare cui ii este frica de Gigi Becali, a carui oaie poate da lana mult superioara sucului unei portocale stricate?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.