BCR – depozit cu bonus in functie de cotatia aurului

BCR – depozit cu bonus in functie de cotatia aurului

0 114

Banca Comerciala Romana a lansat un nou produs de economisire si investitie – seria Gold de depozite structurate cu optiuni.
Specificul acestui tip de depozit este dat de faptul ca marimea bonusului de natura dobanzii este direct corelata cu evolutia pretului aurului pe piata de la Londra.
Suma minima pentru deschiderea unui depozit Gold este de 1.000 de lei, iar depozitul se constituie pentru o maturitate de sase luni in serii succesive. Fiecare serie (Gold1, Gold 2, etc) este formata din doua perioade de vanzare si respectiv de existenta.
Depozitele pot fi constituite incepand cu luna octombrie.
Daca pretul aurului afisat la ora 15,00 ora Londrei in ziua anterioara datei scadente este mai mare decat pretul aurului afisat la ora 15,00 ora Londrei din prima zi a perioadei de existenta banca va calcula si va bonifica la scadenta pentru toata perioada un bonus care reprezinta 30 la suta din diferenta calculata procentual dintre cele doua cotatii ale aurului. Daca pretul aurului afisat la ora 15,00 ora Londrei in ziua anterioara datei scadente este mai mic sau egal cu pretul aurului afisat la ora 15,00 ora Londrei din prima zi a perioadei de existenta banca nu va plati bonus la depozitul constituit in RON.
“Principalul avantaj al acestui produs consta in posibilitatea obtinerii unor randamente de economisire net superioare depozitelor clasice in conditiile in care piata se reorienteaza catre valori certe si exigibile, caz in care este posibila o apreciere importanta a pretului aurului. Daca pretul aurului scade clientul isi primeste inapoi toti banii”, a explicat Sorin Mititelu, directorul executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si produse reatail din BCR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.