Bazin olimpic ultramodern in Brasov

Bazin olimpic ultramodern in Brasov

0 99
Brasovul are baze de cinci stele in aproape toate sporturile. Dupa Patinoarul Olimpic, domeniul schiabil din Poiana si bazele care au gazduit FOTE 2013, Bazinul Olimpic se adauga bijuteriilor destinate intrecerilor internationale de marca dar si publicului. La doi pasi de bazin se afla Sala Sporturilor, o alta arena renovata la cele mai inalte standarde, care asteapta in curand inaugurarea.
Exteriorul bazinului olimpic impresioneaza prin arhitectura moderna dar abia in interior arhitectii si constructorii au dat masura intregului lor talent. Numeroasele vestiare, camere antidoping sau de forta, loje sau sali de conferinte ultramoderne, amenajate la standarde europene, se intind pe doua niveluri. Cea mai mare problema a vechii constructii era cea a filtrelor din subsol, care puteau exploda oricand. Acestea au fost inlocuite de instalatii ultraperformante, care ii scutesc pe administratori de golirea bazinului. Un robot curata in permanenta fundul bazinului iar sistemul de aerisire din incapere face ca umiditatea sa fie extrem de redusa.
Pe langa bazinul olimpic, mai exista un bazin pentru copii si incepatori, cazi de hidromasaj, sali de sauna, dusuri. Pentru ca obiectivul sa fie renovat, cladirea a intrat periodic sub jurisdictia Guvernului. Dupa ce Compania Nationala de Investitii a incheiat lucrarile, Primaria Brasov a intrat din nou in proprietatea bazei.
Aproape 30 de milioane de lei plus TVA a costat bazinul olimpic, din care 70% au venit de la Guvern, iar 30 de procente au fost asigurate de municipalitate. Aici se vor putea desfasura competitii de inot iar Primaria are de gand chiar sa infiinteze o echipa de polo. In sedinta de plen din luna martie, Consiliul Local va stabili si tarifele pentru utilizarea bazinului. Noul bazin are 656 de locuri in tribune si 10 culoare. In perioada urmatoare va fi inaugurata si Sala sporturilor, o alta arena ultramoderna, in care echipele Brasovului vor putea evolua la cele mai inalte standarde.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.