Batalie pentru sefia SIE

Batalie pentru sefia SIE

0 285


Sedinta CSAT de marti ar putea fi una fierbinte, nu doar datorita temperaturilor de peste 30 de grade. Mai sunt 7 zile pana la referendum si toata lumea se lupta sa-si impuna omul. Fie ca Basescu pierde, fie ca el castiga, este putin probabil sa schimbi un om de-abia numit, ar fi prea pe fata din motive politice si contrar constitutiei.


Liberalii ar dori ei sefia SIE, in timp ce democratii incearca sa opreasca numirea, exercitand presiuni asupra presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu. In replica, acesta din urma declara ca va actiona in interesul sigurantei nationale.


Oricum se da ca probabila numirea unui Presedinte al SIE. Cele mai mari sanse sa ocupe functia le are Stejarel Olaru, consilier pe probleme de securitate al premierului. PSD ar putea ceda liberalilor SIE, tinand cont ca au conducerea SRI si vor primi TVR-ul.


Nici SRI nu va scapa neatins. Daca in privinta sefului nu se va intampla nimic, el fiind social-democrat, din punct de vedere organizatoric se asteapta modificari radicale, tinand cont si de scurgerea de informatii din interiorul institutiei, respectiv celebrele “notite” ale lui Coldea care au aruncat in aer Curtea Constitutionala.


Graba este mare, in cateva zile aceste lucruri trebuind transate. Altfel, nu se stie, ar putea veni din nou la mana lui Basescu, ceea ce nu se doreste.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.