Basescu sugereaza ca explozia de la Petrila nu e intamplatoare?

Basescu sugereaza ca explozia de la Petrila nu e intamplatoare?

0 126

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata noaptea, despre explozia de la Petrila, in care 12 mineri au murit, ca este „o tragedie mult prea mare sa nu te intrebi de ce a aparut”.
Presedintele Traian Basescu s-a declarat impresionat de atitudinea personalului medical de la spitalul din Petrosani, care a venit la serviciu, unii medici si asistente fara sa fie chemati.
Basescu a declarat ca a venit la Petrila din compasiune pentru raniti si pentru familiile celor morti.
Presedintele a spus ca este prea devreme pentru concluzii si ca, oricum, nu el este cel care va ajunge la acestea, ci specialistii care sunt prezenti la mina.
El s-a declarat impresionat de minerii raniti pe care i-a vizitat, spunand ca sunt oameni puternici.
„I-am vazut pe raniti si m-a impresionat. Sper sa le dea Dumnezeu putere sa treaca peste efectele arsurilor”, a afirmat Basescu, potrivit caruia la spitalul din Petrosani sunt opt mineri arsi si alti cinci raniti, fiind posibil ca, dupa evaluarea de duminica a medicilor, sa fie transferati la unitatile medicale din alte judete.
Intrebat daca familiile minerilor morti si raniti in exploziile de sambata vor fi ajutate financiar, presedintele Traian Basescu s-a declarat convins ca Regia miniera si Guvernul isi vor face datoria.
Intrebat despre viitorul minelor, presedintele a spus ca acestea trebuie categoric modernizate.
„Nu trebuie sa continuam sa omoram oamenii an mine”, a spus presedintele.
Traian Basescu a ajuns, sambata, la ora 23.10, la Spitalul de Urgenta din Petrosani, unde sunt internate 13 persoane ranite in urma exploziilor produse in cursul dupa-amiezii si serii in subteranul minei Petrila. Seful statului, care a venit singur la Spitalul de Urgenta din Petrosani, a fost intampinat de autoritati locale si de conducerea unitatii spitalicesti si a fost condus in Sectia de Terapie Intensiva a spitalului, unde sunt internati o parte dintre ranitii in explozie.
Seful statului a cerut sa nu fie ansotit de presa in incinta spitalului.
Basescu nu a facut nicio declaratie presei la sosire, initial, in spital fiind permis accesul a trei cameramani. Ulterior, presedintele a dispus insa evacuarea acestora din unitatea medicala.
Potrivit unuia dintre cameramani, presedintele le-a spus oamenilor de la paza: „Nu putem sa-i luam pe baietii astia de aici?”, dupa care cameramanii au fost scosi din spital.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.