Băsescu și Meleșcanu sparg toate recordurile la Cumulul pensie – salarii! ...

Băsescu și Meleșcanu sparg toate recordurile la Cumulul pensie – salarii! Amândoi au nevoie de roabă pentru a transporta banii acasă!

0 119

Daca Guvernul va propune Parlamentului interzicerea cumulului dintre salariu si pensie, decizia va fi luata inclusiv de unii senatori si deputati care ei insisi cumuleaza indemnizatia de parlamentar cu pensia, informeaza Romania Libera.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost ani de zile un adversar declarat al acestui cumul, dar acum este unul dintre cei care folosesc portitele legislative.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, el a primit de la Ministerul MunciiȘ
– o pensie de 37.956 lei,
– o indemnizatie de fost presedinte de 139.200 lei,
– de la Senat a obtinut 2.767 lei (e vorba de o parte din decembrie 2016).
Intre timp, indemnizatiile senatorilor cu crescut la 13.050 lei.

Doar cănd era comandant de navă incasa mai mult anual. Chiar el a recunoscut că trafica țigări și blugi. Și că la Revoluție nu era un om sărac, ci milionar… Daca la aceste valori s-ar adauga ce se tot vorbește prin mass-media (s-a prezentat schema prin care se cărau euroi de Elena Udrea, sau firmele din paradisuri fiscale), Băsesu l-ar depăsi pe Ion Țiriac, cel care trece ca cel mai bogat român.

Teodor Melescanu acum la ALDE, dar trecut cam pe la toate partidele parlamentare (inclusiv făuritor de partid APR), stă și el foarte bine la capitolul venituri vizibile.
Teo Meleșcanu incaseaza:
– 88.800 lei pensie,
– 49.177 lei de la Ministerul de Externe
– 90.000 lei de la Senat,
– 49.028 lei din activitatile de profesor universitar –  de la Universitatea ”Hyperion” si

– 46.034 de lei de la SNSPA.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, deputatul PSD Eugen Bejinariu a incasat, in 2016, 77.176 lei de la Camera Deputatilor si 101.004 lei pensie. Bejinariu este general-maior in rezerva al MApN si a beneficiat de o pensie speciala, care nu este calculata pe baza de contributie.  Dupa ce nu va mai fi parlamentar, Bejinariu poate incasa fara grija si o pensie pentru activitatea legislativa. Legea privind pensiile parlamentarilor prevede interdictii pentru cei condamnati pentru fapte de coruptie. Insa, Bejinariu nu este in pericol dupa ce Camera Deputatilor a respins o cerere de urmarire penala.

Nicolae Bacalbasa (PSD) a obtinut 75.916 lei venituri din pensii. In plus, Bacalbasa a incasat 37.083 lei de la Consiliul Judetean Galati, unde a fost presedinte, 3.080 lei de la Camera Deputatilor (decembrie 2016), 14.565 lei ca profesor asociat la Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galati si 4.000 de lei pentru o expertiza medicala.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.