Basescu ne face de rusine

Basescu ne face de rusine

0 104

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu inceteaza sa uluiasca lumea cu infantilismul sau geopolitic. Este opinia sefului reprezentantei agentiei RIA Novosti la Chisinau, Vladimir Novosadiuk, exprimata intr-un articol aparut pe agentie.
Si nu este de mirare, daca ne gandim ce a debitat la Paris, si fata de Sarkozy, dar, mai ales, fata de diaspora romana, care a asteptat mult mai mult din partea unui om de prima vedere si a fost tratata ca ocupantii unei carciumi de cartier, indirect, cu prapadenii provocate de el insusi
Basescu a socat comunitatea europeana si pe vecinii lui cu o noua perla, scrie Novosadiuk, referindu-se la o serie de declaratii ale sefului statului roman.
Din pacate, acete declaratii sunt publice, se pot pipai pe plan international, in orice parte ar fi fost ele facute. Aceste declaratii pun Romania intr-o pozitie de bantustan, de privilegiul asupra unui teritoriu periculos, dar cu razboinici fara platose
Ca dovada, aflat la sfarsitul saptamanii trecute la Piatra Neamþ, Basescu a spus ca semnarea unui tratat frontalier cu Moldova l-ar transforma in partenerul lui Ribbentrop si Molotov. Prin aceasta Basescu dovedeste ca nu cunoaste, oricat de marinar ar fi, adancurile tratatului de care se agata, in plus nici istoria acestui colt de pamant.
Presedintele a aratat ca Romania considera inutila semnarea unui tratat de frontiera cu Republica Moldova, in condiþiile in care statul vecin este mostenitorul unei parti a frontierei fostei URSS, recunoscuta de Bucuresti in trecut.
Dar de ce nu a avut curajul sa spuna ca aceste granite si acest tratat sunt impus artificiale? Se crede oare Basescu – cum naiba imi vine in gand, cand ii aud sau ii pronunt numele, de fasaitul fasolei? – mai presus ca istoria?
Afirmatiile presedintelui Basescu au fost facute in cadrul primului forum al autoritatilor locale din Romania si Republica Moldova, organizat la Piatra Neamt, forum la care s-a bagat si el ca musca-n lapte.
Practic, prin declaratiile sale, prin iesirile sale in prim-planul unei vieti care nu-i sta in fire, Basecu ne marginalizeaza. Merita oare sa mai fie presedinte?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.