Basescu inceaca formarea aliantei PD-PSD-PLD

Basescu inceaca formarea aliantei PD-PSD-PLD

0 94

Presedintele, Traian Basescu, a declarat ca, in urma consultarilor cu partidele parlamentare, consultari ce au avut loc la Palatul Cotroceni, se doreste si este foarte mare probabilitatea ca, in jurul Partidului Democrat, sa se realizeze o majoritate parlamentara care sa adopte proiectul de lege privind votul uninominal majoritar. Majoritatea constituita ad-hoc va fi formata din Partidul Democrat, Partidul Social Democrat si Partidul Liberal Democrat. Aceste trei partide care au in comun variante apropiate pentru votul uninominal au primit de la presedinte sfatul „sa fie cinstite fata de electoratul“ care s-a prezentat la referendum.


??????????? „Exista posibilitatea crearii unei majoritati pentru ca vointa celor patru milioane de romani care au votat la referendum pentru uninominal sa fie realizata“, a declarat Traian Basescu. Presedintele unei Romanii democrate, nou intrate intr-o Uniune Europeana care promoveaza idei democrate, a fost capabil sa mai decalre: „N-as trata cu indiferenta acest rezultat, prevalandu-ma de o lege pe care o consider stramba”. Ne sperie aceasta declaratie care, din pacate, are rasunete si pare sa vine din adancuri dintr-un sistem, speram noi, de mult apus, totalitar, absolutist….mai pe sleau, comunist.


??????????? Presedintele a justificat aceasta alianta prin faptul ca atat PD, cat si PLD s-au pronuntat, la consultarile de joi, in favoarea votului uninominal majoritar, iar PSD a depus un act normativ pe aceasta tema inca din 2005.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.