Basescu, inainte si dupa

Basescu, inainte si dupa

0 147

Pe al nostru presedinte Traian Basescu l-a muscat sarpele sa incerce sa sape groapa altuia. Astfel a stanit muscoiul de pe rahat si acesta a inceput sa bazaie, iar pe aripi i-a aparut scris „doi s-un sfert”, cum si fuselajul prezidential are insemnele sale. Este drept ca muscoiul o ia cam in vrie, pentru ca o aripa este mai grea decat cealalta. Caci muscoiul duce pe una din aripi esenta proprietatilor basesciene de dinainte ca acesta sa ajunga primarul Capitalei, iar cealalta aripa trage din greu sa care esenta proprietatilor de dupa inceperea ascensiunii basesciene.Iar esenta de dinainte este usoara: Basescu, inainte de a ajunge primar, nu avea proprietati in Bucuresti & zona.
In schimb, esenta de pe cealalta aripa prezinta efectul unei gauri negre, din aceea cum se gaseste in spatiul cosmic si care inghite tot ce ajunge in sfera ei de atractie.
Prima proprietate imobiliarã a lui Traian Bãsescu în Bucureºti a fost un teren de 3.700 metri pãtraþi în Aleea Privighetorilor, unde era vecin cu omul de afaceri Costel Caºuneanu. Pe acest teren a dat în anul 2000, 50.000 dolari. L-a vândut, doi ani mai târziu, cu 360.000 de dolari.
Inainte de a vinde terenul, Traian Basescu a inchiriat de la Administraþia Fondului Imobiliar un apartament de 370 de metri patrati, in strada Mihaileanu, pe care il si cumpara, in scurt timp, cu 19.000 dolari.
La momentul în care a cumpãrat acest apartament de la stat, Traian Basescu a declarat ca nu are o alta casa. Cu cateva luni in urma insa, cumparase o vila în Baneasa, cu banii pe care ii luase pe terenul vândut. Vila de pe soseaua Bucuresti – Ploiesti nr. 17 A a costat 280.000 de dolari ºi i-a dat-o Ioanei Basescu dupa numai cateva saptamani, ca sa-si poata aproba o coliba, ca Primar General al Capitalei, care nu are unde locui. Si si-a aprobat vestita si controversata casa din Mihaileanu

In 2005, dupa ce a ajuns preºedinte, Traian Basescu a anuntat ca renunta la casa din Mihaileanu, dupa un scandal de presa pe aceasta tema,. Va mai mira faptul ca Basescu ar vrea sa-i vada pe ziaristi jupuiti de vii si tavaliti prin sare grunturoasa? Insa omul s-a rãzgândit la scurt timp, pentru ca prinsese drag de casa, dupa ce ani de zile colindase marile si oceanele lumii, plus alte baltoace care unui om normal si cinstit i-ar fi adus belele. In acelasi an, Basescu s-a mutat intr-o vila de protocol din cartierul Primaverii, in care locuieste si acum, cand isi mai aduce aminte ca Palatul Cotroceni nu prea e de nasul lui.
Asa ca Traian Basescu, presedintele Romaniei si omul cu suflet de portocala uitata cu saptamanile intr-un fund de lada, n-ar trebui sa cotcodaceasca despre cinste si dreptate, el fiind ca pozele din reclamele pentru slabit cu „inainte” si „dupa” (tratament), numai ca la el este invers, un fel de negativ, cum negativa ii este existenta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.