Basescu despre vizita lui Laszlo Solyom

Basescu despre vizita lui Laszlo Solyom

0 163

In ultima aparitie televizata de Realitatea TV, Traian Basesu, in direct, a dorit sa faca cateva aprecieri legate de ultima vizita neoficiala, in Romania, a presedintelui ungar, Laszlo Solyom.
Presedintele a facut referire si la vizita esuata a presedintelui Ungariei in Harghita. Seful statului spune ca acesta a anuntat ca vine cu un avion militar la manifestarile de la Targu Mures organizate de „autoguvernarea din Harghita”. Puteau sa vina la Consiliul Judetean Harghita sau la alta institutie a statului, dar aceasta „autoguvernare” nu exista in Romania.
Partea maghiara si-a reformulat cererea dar era prea tarziu, iar survolul a fost anulat, a explicat Traian Basescu.
„Presedintele maghiar vine des in Romania, dar da declaratii care incalca Constitutia Romaniei. A facut-o si cu mine de fata. Am avut o discutie lunga cu dansul in care i-am explicat ca nu putem tolera abordari in afara Constitutiei noastre.
La noi sunt bine veniti toti presedintii de stat ca persoane private cu conditia sa nu faca declaratii care contravin Constituiei Romaniei. Constitutia tarii este un lucru nenegociabil”, a fost declaratia transanta a sefului statului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.