Basescu, antrenat doar intr-o”disputa politica”

Basescu, antrenat doar intr-o”disputa politica”

0 201

In timp ce tot mai mult se vorbeste de criza politica din Romania, unul dintre protaganistii care a determinat-o, presedintele tarii, vrea sa asigure ca situatia nu este atat de grava pe cat pare. Si modalitatea prin care alege sa o faca este inlocuirea expresiei „criza politica” cu „disputa politica”.


„E bine sa va dau cateva informatii despre situatia politica din Romania. Toate institutiile functioneaza, Parlamentul, Presedintia. Ceea ce inseamna ca nu avem o criza, dar avem o disputa extinsa despre care speram ca nu va afecta institutiile”, a spus Basescu.


El a declarat ca este adevarat ca Guvernul nu are o majoritate in Parlament, dar a spus ca spera ca problema va fi rezolvata si ca aceasta nu va afecta evolutia credibilitatii Romaniei. „Am stiut ca credibilitatea Romaniei ar putea fi afectata de disputele politice. Vom incerca sa gasim o solutie in perioada urmatoare, dar e important ca institutiile sa functioneze si ca nici un sector sa nu fie blocat”, a spus Basescu. Presedintele a precizat ca economia romaneasca nu mai este influentata de disputele politice, asa cum se intampla acum 10 ani.


Pe de alta parte, Basescu a recunoscut ca in Romania o problema o reprezinta birocratia ineficienta, cauzata de lipsa de pregatire si de coruptie. „Ne luptam pentru a moderniza institutiile. In urmatoarea perioada, acesta este unul dintre principalele mele obiective, sa incerc sa conving Guvernul sa modernizeze institutiile, sa descentralizeze decizia, sa transfere decizia catre autoritatile locale”, a spus Basescu.


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.