Bantuie pneumonia

Bantuie pneumonia

0 55

Daca gripa a cam parasit meleagurile brasovene, pneumonia si alte viroze respiratorii continua sa faca ravagii brin urbea noastra.
In ultima saptamana au fost spitalizati, suferind de pneumonie agresiva virala sau bacteriana, circa 50 de persoane, dintre care zece copii, patru dintre ei neavand implinit nici macar un an.
Varstnicii sunt, cu preponderenta, de peste 65 de ani, deci cu organismul slabit de trecerea anilor si de gramada de boli cronice acumulate de-a lungul vietii.
Iata si o statistica a Compartimentului de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Brasov, spre o edificare mai temeinica asupra bolilor respiratorii.
Saptamana 7 – 13 aprilie: 173 imbolnaviri de pneumonie si 497 infectii acute ale cailor respiratorii superioare.
Saptamana 31 martie – 6 aprilie: 214 imbolnaviri de pneumonie si 465 IACRS.
Majoritatea bolnavilor de pneumonie fac parte din grupa 15 – 44 de ani, in timp ce imbolnavirile la copiii pana in 15 ani s-au ridicat la 326 cazuri.
Ce mai poate fi adaugat? Evitarea aglomeratiilor, o imbracaminte adecvata si, mai ales, o alimentatie bogata invitamine, obtinuta prin consumul cat mai mare a legumelor proaspete si, pe cat posibil, in stare cruda (ridichi de luna, salata, ceapa si usturoi verde etc) si a fructelor.
Iar la primele semne ale imbolnavirii este indicata prezentarea de urgenta la medic, fara a se incerca tratament “dupa ureche”,la sfatul rudelor sau cunostintelor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.