Balsamul verde din pustiuri

Balsamul verde din pustiuri

0 96

?


Inca de pe vremea regelui Solomon aceasta planta era cunoscuta drept cel mai bun leac impotriva neplacerilor cauzate de multe boli., iar frumoasa Cleopatra o folosea pentru ingrijirea zilnica a corpului.


Este vorba de planta tinuta de multi dintre noi in casa, in ghivece: aloe vera.


Aceasta planta a ajuns la noi din zonele uscate ale Sudanului si ale peninsulei arabe, fiind inrudita cu ceapa si usturoiul.


Dintre cele circa 400 de specii se folosesc de catre medicina traditionala cam 80.


Cand, in casa, te tai la un deget, te zgarii, iti rupi pielea de la unghii sau te inteapa vreo insecta, cel mai la indemana lucru este sa tai in lung o frunza de aloe si sa o pui intre rana si pansament.


In zilele noastre extracte de aloe vera se regasesc in multe produse de uz casnic sau alimente: cosmetice, sucuri, iaurturi, detergenti. Ba chiar s-a ajuns la inglobarea ei in textile folosite la ciorapi sau sutiene datorita efectelor benefice asupra pielii.


Gelul extras din aloe vera este ajutator al sistemului imunitar, este antiviral, antiinflamator, cicatrizant si antibacteric. Urmeaza ca cercetarile sa mai descopere alte si alte actiuni benefice ale acestei? plante.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.