Băile Tuşnad gata de start pentru Universitatea de Vară

Băile Tuşnad gata de start pentru Universitatea de Vară

0 522

Universitate de Vară la Băile Tuşnad, între 21 şi 26 iulie, 2016; Intrarea se va face numai pe bază de brăţară. Numărul poliţiştilor a fost suplimentat, după ce în anii precedenţi au avut loc altercaţii pe fondul consumului de alcool si droguri. Anul trecut două persoane au murit.

Organizatorii Taberei Studenţeşti  de la Băile Tuşnad au anunţat că, începând din acest an, accesul în complexul care găzduieşte manifestările se va face doar pe bază de brăţară, cele destinate minorilor fiind distincte, astfel încât să fie uşor de identificat de către comercianţii din tabără, care nu vor avea voie să le vândă băuturi alcoolice şi ţigări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Noutatea ediţiei din acest an a universităţii de vară este introducerea sistemului de acces al publicului pe bază de brăţară. Minorii vor primi brăţări distincte, ceea ce le va împiedica procurarea băuturilor alcoolice şi a produselor din tutun în tabără. Totodată, vânzătorii nu vor servi persoane fără brăţări”, au precizat organizatorii, luni, într-un comunicat de presă.
Potrivit acestora, accesul publicului în tabără, la prelegeri, dezbateri şi mese rotunde va fi gratuit, zilnic, până la ora 16.00, iar după această oră se va percepe o taxă de 15 lei de persoană.UNIV de vara - baile-tusnadDe asemenea, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita a decis să suplimenteze efectivele mobilizate pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe durata desfăşurării Universităţii de Vară „Tusványos”, după ce în anii precedenţi au avut loc mai multe altercaţii între participanţi pe fondul consumului exagerat de alcool, de etnobotanice şi de droguri, iar anul trecut două persoane au murit.
În consecinta in perioada 21-26 iulie, poliţiştii vor acţiona zilnic, în dispozitive de ordine, patrule de siguranţă publică, echipaje rutiere, echipe operative de verificare a legalităţii actelor de comerţ, dar şi în alte domenii de interes operativ, pentru prevenirea producerii oricăror evenimente nedorite, sens în care participanţii la tabără şi cetăţenii aflaţi în zonă sunt invitaţi, în interesul propriei sănătăţi, protejării integrităţii şi menţinerii unei atmosfere de tihnă şi siguranţă, să devină partenerii oamenilor legii”, a spus, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.
Conform acestuia, faţă de ediţia din 2014, când la manifestări au participat 40 de poliţişti, în 2015 numărul acestora a fost mărit la 54. De asemenea, vor fi prezente şi patrule ale Jandarmiei Harghita.
Gheorghe Filip a mai spus că poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe drumul european E 578, de unde se desprinde calea de acces către tabără, dar şi în zonele mai aglomerate, pentru a preveni accidentele de circulaţie şi pentru a fluidiza traficul, iar celelalte structuri din cadrul Poliţiei Harghita vor acţiona pentru respectarea legalităţii „pe toate liniile”.
Oamenii legii atrag atenţia cu privire la consumul excesiv de băuturi alcoolice, de etnobotanice, de substanţe cu efect halucinogen şi chiar de droguri de mare risc.
La Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească de la Băile Tuşnad, care începe marţi şi se va încheia duminică, se estimează că vor participa, în medie, aproximativ 6.000 de persoane zilnic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.