Baile Someseni de 80 de ani se afla in paragina

Baile Someseni de 80 de ani se afla in paragina

0 69

Baile Someseni, unul dintre cele mai populare stranduri din tara, acum cateva zeci de ani, au devenit un loc uitat in inima cartierul Someseni.
Cei care mai trec prin poarta de metal ruginit sunt pensionarii care se plimba pe langa vechile bazine si fostele baze de tratament, cu gandul la zilele in care se tratau de diverse boli in vechiul strand.
In urma unui parteneriat incheiat acum cateva luni intre mostenitorul Bailor Someseni, Primaria Cluj-Napoca si firma de arhitectura Krautloher GmbH din Germania, in Baile Someseni se vor investi 95 de milioane de euro pentru reabilitare
„Ne plimbam aici impreuna cu sotia de mai bine de doi ani ca noi stam in capat la Marasti. Nu s-a mai facut nimic de zeci de ani aici, cred ca prin ’90 si ceva am facut ultima oara baie aici. Tot fac proiecte, dar vedeti ca nu se apuca de nimic si tot ruginit si spart ramane totul”, a povestit Petre Neag.
Vegetatia a scapat de sub control, astfel ca fostele alei de abia mai sunt vizibile.
zecile de cabine de schimb, care mai stau inca in picioare, dovedesc popularitatea de altadata a zonei.
In bazine, placile de beton sunt aproape toate cazute, iar prin unele fisuri mai iese apa termala la suprafata.
Investitia anuntata, dar care deocamdata exista doar pe hartie, se va intinde pe o perioada de opt ani, planul de reabilitare avand trei etape. In prima parte se vor amenaja bazinele, iar zona va fi reamenajata, astfel ca cele 17 hectare pe care se intind Baile vor arata din nou ca un complex de bai termale. Cea de-a doua etapa cuprinde construirea unor unitati de cazare, iar cea de-a treia ridicarea unor clinici de recuperare si a unui sanatoriu. Punerea in practica a actualului proiect va necesita 90 de milioane de euro.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.