Avea dreptate Ion Iliescu: in România si bolshevismul era altceva…

Avea dreptate Ion Iliescu: in România si bolshevismul era altceva…

0 486
In anul 1903 aparea de-adevaratelea la „ceilalti” o grupare bolshevica ce s-a despartit de partidul muncitoresc social democrat din Rusia, blocat intr-un anarhism monarhic, prielnic convulsiilor sociale. Aceasta grupare era dirijata de Lenin in calitate semi… oficiala de trimis al social-democratiei germane. Lenin, a venit cu un tren „dichisit” si cu mult banet fals in vagoanele de bagaje…
In fond, un trimis „special” german sa destabilizeze Rusia, individul pricepandu-se foarte bine in raspandirea ideilor revolutionare si in studierea… aplicata a marxismului. El participase insidios la activitatea partidului muncitoresc social democrat din Rusia, iar din anul 1903 va deveni seful organizatiei/aripei bolsevice. Aceasta grupare s-a infiintat dupa o despartire de mensevici, si asta bine regizata… M
ensevici, tot de oamenii lui!
Divergentele dintre cele doua grupari erau intense, menshevicii mai normali, doreau sa indrepte partidul „rosu” spre activitatea parlamentara, pe cand ceilalti se bazau mai mult pe propaganda clandestina… cu consecinte clandestine! Astfel, incepand cu anul 1912, la conferinta de la Praga, bolshevicii decid sa-i excluda pe menshevici, care propuneau o alianta… pe proiecte, vorba astora de acum, ai lui Nicusor Dan. lenin
Rigid si intransigent, dar si orator exceptional, Lenin țintea sa instaureze in Rusia o dictatura „de partid si de stat”, spunand in cuvinte mestesugite, ca victoria unei revolutii muncitoresti in Maica Rusie este ajutata doar de o dictatura… si de dezertarea soldatilor de pe front, nu cum au facut romanii la Marasesti, de i-au batut pe nemti si in izmene…!
Asa cum isi planuise,  mai la inceput Lenin isi dorea…(desigur,
pe  „persoana fizica”), tot o dictatura, dar coafata democratic... cu pumnul clasei muncitoare! De aceea bolsevicii incep sa-si atraga partizani printre tarani, muncitori saraci, soldati… si marinarii de pe Crucisătorul „Aurora” care pare azi, dupa 100 de ani, pe cuvant de onoare , doar un mini-crucisator amarat, asa, mai de …apa dulce. bolshevismul
Revenind la bolshevism, abia in anul 1917 explodeaza cu adevarat „curentul  bolshevic„, odata cu revoluatia „socialista”din octombrie… Care, fara neglijenta garzilor Palatului de Iarna era cat pe-aci sa eshueze… Iar filmul de referintza despre „Marea Revolutie” realizat de stralucitorul regizor Eisenstein nu este decat o exceptionala reusita artistica a unei „minciuni mai mare decat veacul”… care se apropie de final
Inainte de aceasta data, cuvantul „bolshevism” ramane un fel de „maximalism „(pe fundal extremist!) practic era necunoscut milioanelor, (ca sa nu zicem „hoardelor…”) de revolutionari rusi. In toata aceasta haotica zvarcolire de mase, primitive politic ,odata cu revolutia din Rusia si-au gasit locul si o pleiada spontana de partidute asociate…
Pe primul loc partidul bolsevic facea si el parte din aceasta categorie… pestritza, pe care a pus mana Lenin si gashca alogena cu care a sfasiat Rusia mai multe decenii.
Acest partid… înca purtand firma de social democrat, isi va schimba tactica si va incerca sa vina definitiv la putere, profitand de bulversarea politica… postbelica, in toata Europa! Mai putin in Romania, dar asta este o alta „poveste”, cu un alt scenariu…
Succesul revolutiei la Petrograd si Moscova  ii permite lui Lenin  sa se instaleze la putere destul de usor si sa-si asigure statutul de sef unic al revolutie ruse. Cand Lenin cu cercul sau de laudatori  si-a creat imaginea de unicitate terestra… a inceput  cavalcada motivelor menita sa fie conisderat ca un sfant, devenind primul „tatuc”, simbolul „fascinant” al Rusiei… caruia i-au fost ridicate in URSS si in „statele comuniste fratesti”, peste 10.000 de statui, obeliscuri, busturi si nenumarate tablouri. Inca in R.Moldova si Transnistria mai rezista cateva zeci…(ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.