Autostrada Comarnic – Brasov NU intereseaza pe nimeni!

Autostrada Comarnic – Brasov NU intereseaza pe nimeni!

0 57

Autostrada Comarnic – Brasov este un subiect derizoriu care pare sa nu mai intereseze pe nimeni, nici macar pe contractorul care se angajase sa o construiasca.
Consortiul de firme greco-francez a castigat licitatia in luna mai a acestui an, dar pana la ora actuala contractul de concesiune a terenurilor, care ar fi dat drumul lucrarilor, nu a fost semnat.
Radu Berceanu, ministrul interimar al transporturilor, a fost, in nenumarate randuri, prezent la discutii pentru a incerca rezolvarea eventualelor divergente si nelamuriri pentru a accelera procesul de semnare, dar in zadar.
Ieri seara, Radu Berceanu a afirmat ca, daca pana la finele acestui an, nu va fi semnat contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, reiese ca asocierea care a castigat licitatia nu mai este interesata de constructia proiectului, conform relatarilor NewsIn.
„Daca lucrurile se taraganeaza si nu vom semna pana la sfarsitul anului contractul pentru Comarnic-Brasov, probabil ca o sa le transmit ca intelegem ca nu ii mai intereseaza
contractul”, a declarat Radu Berceanu.
Ministrul nu este dispus sa mai traga de timp.
„Nu o sa stau in negocieri chiar doi trei ani asa. Adica daca nu reusim pana spre sfarsitul anului acesta, eu cred ca o sa le transmit ca eu consider ca nu mai sunt interesati de acest contract”, a declarat, pentru capital.ro, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
Se pare ca semnarea contractului este taraganata de vreo 2 ani de zile, daca sunt puse la socoteala toate etapele.
Din luna mai si pana in prezent au fost negociate cu firmele constructoare nu mai putin de 50 de puncte pe ordinea de zi, din care au mai ramas 2-3 asupra carora nu se poate cadea de acord.
„Acele doua-trei puncte de negociat le avem in continuare. Din luna mai iunie si pana acum tot negociem. Eu nu sunt dispus sa accept nimic de genul Bechtel, prefer sa nu se incheie contractul”, a subliniat Berceanu, citat de aceeasi sursa.
Contractul de concesiune al autostrazii Comarnic-Brasov a fost castigat de consortiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA, valoarea totala a acestuia fiind de 1,507 miliarde euro. Concesiunea presupune ca firmele sa construiasca autostrada din fonduri proprii, urmand ca de la data cand se preia amplasamentul statul sa achite pe o perioada de 26 de ani 180 milioane de euro pe an.
Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km si este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.