Australia da liber la clonare de embrioni umani

Australia da liber la clonare de embrioni umani

0 87

Guvernul australian ar putea deschide o adevarata Cutie a Pandorei, dupa ce a dat prima licenta care permite oamenilor de stiinta sa creeze clone ale embrionilor umani, prin intermediul caruia se pot obtine celule stem embrionare.
Cei care au obtinut aceasta licenta sunt cercetatorii de la compania de fertilizare in-vitro Sydney IVF. Firma are acces la 7.200 de embrioni umani pentru cercetare. Daca aceasta companie va avea succes, ar fi prima data, la nivel mondial, cand in cercetarile din domeniu ar fi raportate beneficii.
Cercetatorii din alte tari au produs celule stem considerate a fi similare cu celulele embrionare, folosind o varietate de tehnici, dar niciunii nu au reusit sa obtina celule stem embrionare prin clonarea embrionilor umani. Veste buna este ca John Findlay, presedintele comitetului de licentiere a NHMRC a declarat ca Sydney IVF nu au licenta pentru a ajunge la faza fetala a cercetarilor. Findlay a mai declarat ca cercetatorii vor incerca sa creeze celule stem de la pacienti care prezinta anormalitati sau pot crea linii de celule stem care sa fie compatibile cu pacientii de la care au fost prelevate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.