Au inceput inscrierile pentru Universitatea de Vara 2008

Au inceput inscrierile pentru Universitatea de Vara 2008

0 56

Universitatea de Vara – cel mai mare program national de educatie nonformala pentru tineret se desfasoara in perioada 1 iulie – 19 septembrie 2008, la Mamaia si Paraul Rece.
Programul se desfasoara, in paralel, la munte si la mare, fiind conceput ca un pachet integrat de servicii de training si fiind structurat pe 20 module acreditate/neacreditate vizand teme de interes pentru tineri. Inscrierile au inceput pe data de 16 iunie si continua pe tot parcursul programului.
Beneficiarii directi ai programului sunt aproape 1000 de cursanti: elevi, studenti, tineri defavorizati, tineri din mediul rural, voluntari ai organizatiilor neguvernamentale de tineret, tineri recomandati de parteneri, tineri din centrele de plasament. Cursurile vor fi sustinute de traineri acreditati absolventi ai Programului „Training of Trainers” – program finantat de ANSIT si specialisti ANSIT.
Cei interesati sa se inscrie la cursuri, pot descarca brosura Universitatii de Vara 2008 de la adresa www.ansitromania.ro.
Evaluarile intermediare si finale ale Programului National „Universitatea de Vara”, derulat din 2003 pana in prezent au relevat necesitatea permanentizarii si dezvoltarii acestui program cu impact in randul tinerei generatii. Tipurile de cursuri din cadrul modulelor programului raspund unor nevoi reale ale tinerilor: nevoii de informare, nevoii de consultanta dar, in mod special, nevoii de formare alternativa.
In cadrul editiei a VI-a, comparativ cu editiile anterioare, prin cursurile programate, se aprofundeaza domenii din cele mai variate, ca raspuns si la tendintele manifestate in societate: diversificarea cerintelor si a competentelor.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.