ATANTIE! Politia Rutiera utilizeaza masini neinscriptionate pentru radare!!

ATANTIE! Politia Rutiera utilizeaza masini neinscriptionate pentru radare!!

0 801

Cei de la Politia Rutiera si-au marit arsenalul cu masini puternice, neinscriptionate, pe care le-au dotat cu aparate radar. Numai pe drumurile din Iasi sunt 5, iar vitezomanii cad in plasa rand pe rand.

Acest motociclist trece ca vantul pe langa Opelul albastru. Nu isi imagineaza ca soferul nu ii este partener de trafic. Drept urmare radarul fantoma a reusit sa-l inregistreze depasind viteza legala cu 77 de km.
Reporter: Ati vazut cine v-a filmat? Cine v-a prins? Opelul albastru.
Sofer: Nu am apucat sa-l vad, nu stiu unde era
Reporter: Era un radar neinscriptionat
Sofer: Era neinscriptionat? Probabil de asta…nu ma asteptam.
Reporter: Ai auzit de radarele neinscriptionate care circula pe europeana?
Sofer: Am auzit de ele, dar nu ma asteptam sa fiu prins in fapt

Opelul circula „sub acoperire” pe Drumul European 583, unde exista indicator de avertizare radar. In fiecare zi o suta de soferi sunt pacaliti.RADAR inter. masina.ns

Cei de la Politia Rutiera Iasi spun ca radarele neinscriptionate sunt foarte eficiente. In primele 6 luni ale anului au amendat 16.000 de soferi si au retinut peste 1.000 de permise de conducere pentru depasirea vitezei legale. In aceasta perioada, nu s-a inregistrat nici un accident grav din cauza vitezei.

Potrivit legii aparatele radar omologate pot fi montate pe autoturismele Ministerului de Interne, dar NU neaparat pe masini inscriptionate.

„Soferul beneficiaza mereu de prezumtia de nevinovatie. Daca se simt vreodata nedreptatiti pot contesta amenda, iar instanta va stabili daca au fost indeplinite toate conditiile impuse de lege”, sustine un avocat.

Asadar fiti precauti daca nu vreti sa ramaneti pietoni tocmai in aceasta perioada in care ar trebui sa plecati cu masina in vacanta. Nu uitati nici ca a crescut punctul de amenda.

Sursa: STIRILE PRO TV

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.