Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului a fost inaugurata

Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului a fost inaugurata

0 416

Joi, 30 noiembrie, a fost inaugurata Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov, cu sediul in Brasov, str. Ecaterina Varga, nr. 23. La inaugurare au participat, pe langa membrii fondatori, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, presedintele Asociatiei Investitorilor din Poiana Brasov, Radu Lisenche, consilieri judeteni, oameni de afaceri din turism si primarii oraselor cu profil turistic si ai localitatilor cu dezvoltare turstica, respectiv Predeal, Rasnov si Bran. Directorul Agentiei Brasov este Andreea Malureanu, care si-a format deja o echipa de lucru pentru buna desfasurare a activitatii agentiei si pentru promovarea turismului brasovean.


?


Turismul poate aduce multi bani in Brasov


Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, dupa ce a taiat panglica inaugurala, a declarat: „Lumea o sa se intrebe de ce exista doua agentii turistice in Brasov. Motivul este acela ca politica noastra, respectiv a Consiliului Judetean Brasov, este aceea de a dezvolta turismul in judetul Brasov, pentru ca din turism putem scoate foarte multi bani. Avem zone foarte frumoase si statiuni turistice de exceptie: Predeal, Poiana Brasov, Rasnov si Bran. Va trebui sa alocam sume importante de bani pentru dezvoltarea infrastructurii, sa avem apa de calitate si canalizare in toate zonele. In principalele statiuni au fost realizate aceste obiective, dar a ramas localitatea Bran unde trebuie sa mai investim in acest sens”.


?


Zonele montane bat litoralul


In opinia lui Cancescu, Litoralul va pierde teren in fata statiunilor montane datorita perioadei mici de accesare, de doar 1 – 3 luni, in functie de vremea favorabila, fata de statiunile montane care nu functioneaza periodic, ci tot timpul anului. De aceea, Consiliul Judetean Brasov va aloca in 2007 sume inportante pentru dezvoltarea turismului in zona si atragerea unui numar cat mai mare de turisti straini, nu numai autohtoni.


Andreea Malureanu a mentionat ca noua structura turistica are obiective importante care vor dezvolta turismul montan in asa fel incat sa putem folosi sintagma „Brasovul, primul oras turistic al tarii”. Toate proiectele care se vor face pentru dezvoltarea turismului vor fi realizate din fondurile proprii ale Consiliului Judetean, dar si din fonduri ale Uniunii Europene.


?


Investitii in domeniul schiabil


Pentru inceput, proiectele ce urmeaza sa fie demarate vor fi pentru dezvoltarea domeniului schiabil in Poiana Brasov, Predeal si chiar si in localitatea Bran, unde sunt prevazute si alte proiecte pentru dezvoltarea localitatii. Alte proiecte vor fi pentru renovarea monumentelor istorice, reabilitarea cetatilor si altele, care vor fi realizate cu bani de la Uniunea Europeana, deoarece Consiliul Judetean nu are potential.


Prezent la acest eveniment, primarul orasului statiune Predeal a precizat: „Predealul are proiecte pentru dezvoltarea domeniul schiabil. Consiliul |Judetean ne-a ajutat cu dotarea partiilor cu zapada artificiala. Detinem 6 – 7 km de partii dotate cu tunuri de zapada. Investitia se ridica la 1 milion de euro, banii provenind de la Primarie si din o misiune de obligatiuni. Preconizam ca in data de 16 – 17 decembrie sa avem inaugurarea oficiala a sezonului de schi.”


?


Proiecte pentru Poiana Brasov


Radu Lisenche a mentionat ca Agentia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov va face proiecte care sa cuprinda si dezvoltarea turistica in Poiana Brasov si a precizat ca este multumit, in sfarsit, pentru ca avem o strategie coerenta, facuta cu o consultanta externa.. Vor fi puse in valoare obiectivele turistice din aceasta statiune si vor fi elaborate si distribuite materiale de promovare. Totodata, vor fi identificate si atrase resurse financiare, inclusiv prin programe de finantare, si va fi initiat si implementat proiectul „Calitate brasoveana in turism”.


In data de 17 decembrie, la orele 11,00, va avea loc, si in aceasta statiune, deschiderea oficiala a sezonului de schi. Lisenche a anuntat ca daca nu ninge, sezonul de schi tot va fi inaugurat.


Ileana Roseala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.