Asfaltari la minus 5 (cinci) grade Celsius

Asfaltari la minus 5 (cinci) grade Celsius

0 81

Asta s-a intamplat pe strada Grigore Ureche, cand s-au astupat niste gropi falnice si destul de in varsta, care nu prea mai permiteau circulatia pe aceasta strada.
Nu este o noutate ca din minti primariale ies tampenii notorii, spre paguba materiala a cetatenilor urbei, dar in folosul unor buzunare si conturi particulare, dar schema cu asfaltatul pe gerul Bobotezei parca le intrece pe toate.
Sorin Toarcea, purtatorul cu vorba al Primariei, ii trage tare in favoarea mainii care il hraneste si asigura ca este ceva normal sa se asfalteze si in asemenea conditii, pentru ca este vorba de un asfalt special de nemaipomenit, munca fiind si ea speciala, ba chiar si gropile sunt speciale, asa ca totul se desfasoara conform unui plan intelept si special.
Toarcea mai spune ca nu se stie cine a facut gropile acelea, dar acela e sigur ca va plati, in contextul in care strada nu a mai fost asfaltata de ani si ani de zile. Astfel, se pare ca Primaria va trimite o delegatie, cu o somatie de plata in servieta, chiar la Doamne-Doamne, care a neglijat sa trimita asupra strazii Gr. Ureche doar alizee, suflul de zefir al primaverii, trafic pe aripi angelice si ce o mai fi in retetar, pe deasupra ordonand, cum o face si guvernul Boc, prin OUG-uri, interzicerea formarii de gropi in acea zona.
Chiar si muncitorii au fost instruiti sa spuna ca acel asfat e cel mai smecher din cate s-au vazut pana acuma.
La bataia asta de joc asistau si cativa trecatori, din zona sau de aiurea, cu totii crucindu-se, ca tot era zi sfanta. Toate parerile acestor intamplatori spectatori aveau un numitor comun: banii astfel aruncati pe apa sambetei sunt din buzunarele noastre, ale brasovenilor, si se duc in buzunare bine stiute.
Caci asemenea peticiri s-au mai vazut prin Brasov, facute si pe vreme mai prielnica, si care nu au rezistat mai mult de trecerea a catorva masini mai serioase, plomba ducandu-se apoi naibii, in mii de farame.
Cu aceste plombari, primarul Scripcaru devedeste ca, intr-adevar, gradina lui Dumnezeu este imensa, un specimen ca el neavand loc printre oameni normali.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.