Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră

Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră

0 427
Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic "Johannes Honterus", Liceul de Muzică "Tudor Ciortea", Colegiul NaÅ£ional "Emil Racoviţă" ÅŸi ai ansamblului Canzonetta din BraÅŸov îÅŸi vor uni glasurile ÅŸi instrumentele pentru a cânta colinde tradiÅ£ionale europene în cadrul unui spectacol intitulat "AscultaÅ£i colindul îngerilor la Biserica Neagră", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Biserica Evanghelică, Parohia BraÅŸov.
Sub conducerea profesorilor Ingeborg Acker, Claudia MiriÅ£escu, Gizella Benedek, Gabriela Schlandt, Laura Greavu ÅŸi Steffen Schlandt, copiii vor cânta colinde în limbile română, germană, maghiară, latină, engleză ÅŸi franceză.
Proiectul, desfăşurat de Biserica Evanghelică Parohia BraÅŸov ÅŸi FundaÅ£ia Forum ARTE, s-a născut din dorinÅ£a de a stimula interesul copiiilor pentru muzică, de a le transmite bucuria de a cânta colinde din diverse zone geografice.
Muzicienii braşoveni se vor alătura copiilor şi vor completa ansamblul vocal-instrumental.
"Sperăm astfel să păstrăm vie tradiÅ£ia colindului, ce include atât interpreÅ£ii cât ÅŸi ascultătorii, în lauda ÅŸi preamărirea lui Dumnezeu pentru naÅŸterea Mântuitorului", se mai arată în comunicatul de presă.
Manifestarea începe vineri, la ora 17.00 la Biserica Neagră, iar biletul de intrare costă 5 lei.
Acestea se pot cumpăra de la Biserica Neagră începând de miercuri până vineri cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, când se va permite ÅŸi accesul publicului în biserică.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.