”Asanarea fotbalului românesc trebuie să înceapă chiar din sediul federației”

”Asanarea fotbalului românesc trebuie să înceapă chiar din sediul federației”

0 380

Reprezentanții Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) au declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că asanarea fotbalului românesc trebuie să înceapă chiar din interiorul Federației Române de Fotbal.

Lucian Enache, consilier juridic al AFAN, a declarat: ‘‘Asanarea fotbalului românesc trebuie să înceapă chiar din sediul federației. Actualele regulamente ale FRF nu sunt conforme cu reglementările internaționale, iar aceste regulamente nu sunt nici ele respectate”.
Enache face trimitere la declarația lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, că o să fie numit la echipa națională un ‘‘antrenor străin de tot ce înseamnă ținerea fotbalului românesc în această mlaștină”.
Lucian Enache a prezentat apoi trei cazuri în care regulamentele nu sunt respectate.
În liga secundă, CF Brăila s-a transformat în Dacia Unirea Brăila, deși nu mai este voie să se formeze noi cluburi, în locul celor care au mari datorii. Noile cluburi trebuie să preia și pasivul fostelor structuri sportive. La juniori D s-a decis ca echipele să dispute 22 de jocuri, iar rezultatele formației ACS Poli Timișoara au fost omologate, deși au fost disputate numai 18 meciuri.
În sfârșit, la fotbal feminin, la clubul CFR Timișoara s-a decis participarea în competiții, doar după plătirea drepturilor contractuale pentru trei jucătoare care au semnalat că nu primesc bani de mai mult timp.

Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a precizat că nu este împotriva noului selecționer al echipei naționale, germanul Christoph Daum. ”Îi urăm bun venit lui Christoph Daum, îi dorim să aibă succes cu echipa națională. El va avea mereu sprijinul nostru și o să îl ajutăm”, a spus Hulubei.

”În cei doi ani de mandat al noii conduceri a FRF stăm bine declarativ, la fapte stăm prost. A fost schimbată sancțiunea în cazul neîndeplinirii condițiilor de licențiere cu depunctare, în loc de interzicerea dreptului de participare în Liga I, în ședința Comitetului Executiv din data de 10 noiembrie 2014. Practic, din acel moment, cluburile care nu au îndeplinit condițiile de licențiere puteau să participe la Liga I, cu mențiunea că vor avea câteva puncte scăzute. Aici cred că a fost cea mai proastă decizie adoptată de FRF, pentru că a dat liber la cluburile aflate în insolvență, cu datorii către jucători, care nu au condiții de infrastructură, dar pot juca în Liga I. De aici apar multe probleme care pot să fie cu greu rezolvate fiind deschisă Cutia Pandorei. Fără această decizie, cu siguranță cluburile aflate în insolvență nu mai puteau participa în Liga I”, a arătat Emilian Hulubei.

Dumitru Costin, secretarul general AFAN, a precizat: ”Această modificare legată de dosarul de licențiere și drepturile aflate în insolvență a fost propusă de Mircea Sandu, dar a fost respinse de Comitetul Executiv. A venit de două ori cu această propunere, dar a fost respinsă. Am atras atenția încă din urmă cu cinci ani că oferind această fereastră, să participe și echipe în insolvență, o să ajungem ca în competițiile europene să participe echipe care din punct de vedere sportiv se clasează undeva în a doua jumătate a clasamentului. Ce am proorocit acum cinci ani, acum s-a întâmplat în ediția de campionat recent finalizată. Totul se traduce în întârzieri uriașe în plata sportivilor. Am ajuns în situația în care noi împrumutăm sportivii, care nu au nici după ce să bea apă. Nu este normal așa ceva”.
”Nu mulțumesc Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal pentru faptul că s-au ascuns în birourile lor și nu au dat absolut niciun pic de sprijin la demersul AFAN făcut pentru modificarea Legii insolvenței. Noi am mers până la președintele României, Klaus Iohannis, am discutat inițiativa cu liderii grupurilor parlamentare și legea a fost promulgată, iar comisiile de la FRF și LPF au început acum să judece și să dea sportivilor posibilitatea să se ducă unde găsesc niște condiții mai bune”, a mai spus Dumitru Costin. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.