Arestarea lui Becali – conspiratie politica

Arestarea lui Becali – conspiratie politica

0 118

Pentru cunoscatorii de filme si in special pentru fanii lui Dustin Hoffman si ai lui Robert De Niro, Wag the Dog este cu siguranta un film de referinta. Pe scurt, in film este vorba despre un scandal sexual in care este prin presedintele USA, cu doar 2 saptamani inainte de alegeri. In urma scandalului se pare ca presedintele SUA nu prea are sanse sa fie reales. Dar unul dintre consilierii sai de baza contacteaza un important producator cinematografic pentru a crea un razboi imaginar intre SUA si Albania, pentru a distrage atentia opiniei publice.
Si acum sa trecem la oile noastre! In plin scandal mediatic si lovit din toate partile, presedintele Traian Basescu se afla, pana la ora actuala, de 36 de ore in gura pacatoasa a presei (vezi cazurile candidatura mezinei la alegerile europarlamentare, despre scandalui Puiu Popoviciu, scandal Ioana Basescu milionara in euro, scandal Mircea Basescu). Desi sunt tot mai multe voci care considera ca aceasta arestare face parte dintr-un plan bine pus la punct care are menirea de a distrage atentia de la toate aceste scandaluri, in calitate de cetateni liberi putem merge cu imaginatia un pas mai departe.
Este binecunoscuta situatia din anul 1998, atunci cand romanii, pusi in fata faptul implinit de a alege in turul doi de scrutin intre Ion Iliescu si C.V. Tudor, au ales „raul mai bun”. In situatia in care acum ar avea in fata un adversar important si care are priza din ce in ce mai mare la public, este vorba de Crin Antonescu, toata aceasta telenovela „Becali” ar putea fi doar o masinatiune politica care ar avea menirea sa manipuleze, in cel mai hollywoodian stil, electoratul roman. In cadere libere la capitolul popularitate, Basescu ar putea ajunge presedinte in toamna doar in cazul in care ar avea drept contracandidat un Becali sau un Vadim, personaje pe care cu siguranta le-ar „devora” in turul doi. Cum steaua lui C.V. Tudor apune, Gigi Becali ar putea fi mielul sacrificat de „papusarul de la Cotroceni”. Aceasta arestare ar putea atrage o mare parte a oamenilor de partea lui Becali, ceea ce se si intampla deja. Martirizarea unui om care a facut mai mult bine, decat rau, precum si motivul arestarii si intreg scenariul ar putea face ca, peste noapte (sau peste 29 de nopti, daca este cazul), Gigi Becali sa devina un candidat interesant pentru electorat. Unde mai pui ca acesta dispune atat de puterea financiara, cat si de suficienta nebunie pentru a crede ca poate sa-l invinga pe Basescu.
Acestea fiind spuse, repet ca acesta nu este decat un exercitiu de imaginatie si afirm ca, desi scriu aceste lucruri, refuz sa cred ca in Romania se poate intampla un astfel de lucru. Dar cum „viata bate filmul” imi permit sa-l citez pe Mircea Badea: „Traim in Romania … .”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.