Arbitrii in greva?

Arbitrii in greva?

0 158

Asa se pare, caci in randurile SAFR a fost lansata ideea lansata ideea unei greve a arbitrilor de fotbal de la noi.
Sindicatul arbitrilor sustine ca reintroducerea posibilitatii de aducere a unor brigazi din strainatate la meciurile din Liga I este opera granzilor din Liga I si lanseaza ideea organizarii unei greve a arbitrilor din Romania.
Sindicatul Arbitrilor de Fotbal din Romania (SAFR) a dat publicitatii un comunicat in care se subliniaza ca „masurile de forta luate de Comitetul Executiv al FRF” reprezinta un pericol pentru activitatea lor. Arbitrii resping hotararea federatiei si se solidarizeaza cu Aron Huzu si Dan Lazarescu.

„Grupul de forta format din patronii cluburilor Dinamo, Steaua, Rapid, Timisoara, Vaslui si Craiova incearca sa puna presiune pe arbitrii din prima liga, incercand astfel subordonarea persuasiva a acestora in scopul obtinerii uner favoruri care le-ar putea da posibilitatea ascunderii neputintei echipelor lor in lupta egala din campionat”, se arata in comunicatul SAFR.

In finalul comunicatului se arata ca SAFR va sprijini arbitrii care vor incerca sa protesteze fata de decizia CEx al FRF:
„Ca o consecinta a celor intamplate in ultimele zile, SAFR asigura de tot sprijinul sau pe arbitrii de fotbal din Romania in cazul in care acestia sunt hotarati sa-si manifeste formele de protest inscrise in regulamentele Asociatiei Sindicale, de la greva de avertisment pana la cea generala”.

Fostul arbitru international Vasile Avram este, incepand de ieri, noul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, el inlocuindu-l in functie pe Aron Huzu, cel care a demisionat in urma deciziei Comitetului Executiv de a chema brigazi straine la meciurile din Liga I, atunci cand ambele formatii implicate sunt de acord.
Personal as incerca sa fiu de acord cu arbitrii protestatari, poate si din patriotism, daca nu neaparat pentru fotbalul in sine. Dar ma opresc oarece dubii. Intamplator am fost, la viata mea, si arbitru de fotbal, am gresit si eu, voit si mai mult nevoit, caci este omenesc sa gresesti, cand te gandesti ca esti un judecator care trebuie sa ia hotararea in fractiuni de secunda, si nu ca cei din salile de tribunal, cu zile dupa zile pentru a lua o hotarare. Insa ma indoiesc nu atat de integritatea – uneori totusi indoielnica – ci de priceperea arbitrilor nostri in ultima vreme. Sunt greseli flagrante in faze simple, greseli nu neaparat influentand direct rezultatul, insa viciindu-l indirect prin enervarea jucatorilor uneia sau celeilalte echipe. Sau chiar a amandurora. Care aboi bramburesc jocul.
In loc de greva, m-as pune cu burta pe regulament si as cauta sa fac greseli cat mai putine in conducerea unui joc. Asta ca sa pot avea apoi tupeu si fundament sa critic si eu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.