Arabii proprietari in agricultura romaneasca

Arabii proprietari in agricultura romaneasca

0 91

Schimbarea propietarului a multor mii de hectare, vanzarii-cumparari masive in sudul tarii, a fost adus in sfarsit la cunostinta Ministerului Agriculturii. Investitorii arabi vor sa cumpere teren agricol in Romania sau sa se asocieze cu agricultorii romani, a spus secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu la emisiunea „Dupa 20 de ani”.
„Produsele agricole vor fi cumparate de cei care au bani. Ganditi-va ce se va intampla in lumea araba. Noi am facut cateva vizite acolo, i-am chemat si pe ei, iar acum urmeaza sa ne vedem. Pe arabi ii intereseaza o asociere cu agricultorii romani pe termen lung si o garantie sigura ca vor putea cumpara acel produs. Tot timpul pe unde am mers au zis: „Ce garantie avem noi ca se face productia, noi investim in ea, fiind intr-un parteneriat, si pe urma voi o blocati in tara sau o blocheaza Uniunea Europeana si nu mai pot sa mi-o iau acasa, daca va fi o criza alimentara”, a spus Radulescu la emisiunea difuzata duminica de Pro TV, citata de Mediafax.
El a adaugat ca investitorii arabi doresc si sa cumpere terenuri agricole cu suprafete cuprinse, in medie, intre 2.000 si 5.000 de hectare.
„Dar in special ii intereseaza o colaborare cu agricultorii romani intr-un parteneriat, ei cu finantare si cu preluarea a cel putin 70-80% din productia pe care o finanteaza”, a mai spus secretarul de stat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.