Apa din Codlea este cancerigena, spune C?ncescu

Apa din Codlea este cancerigena, spune C?ncescu

0 189


Apa din Codlea este cancerigena, a semnalat, cu teama, intr-o conferinta de presa, Aristotel Canecscu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, pentu explica necesitate urgentarii demersurilor pentru reabilitarea retelelor de apa din judet.


Cancescu a explicat ca, in cazul in care s-ar depasi disensiunile cu reprezentantii municipalitatii, judetul Brasov ar beneficia, spre exemplu, de cel mai mare grant european din tara, de 111 milioane de euro, pentru modernizarea retelei de apa si canalizare. „Eu nu favorizez pe nimeni si, oricum, 80% din bani vor reveni localitatilor cu primari democrati, pentru ca ele au nevoie de cele mai mari fonduri in domeniu. Codlea va primi 25 de milioane de euro si in acest fel se va rezolva problema conductelor vechi din aceasta localitate, care sunt din azbociment, material considerat ca avand efecte cancerigene. Si la Rupea s-ar rezolva problemele legate de apa cu cele 18 milioane de euro prevazute in proiect”. Cancescu a amintit, legat de Codlea c? exista pericolul infestarii panzei freatice de pe platforma Colorm, achizitionata recent de omul de afaceri Maor Zinger (apropiat al pedistilor –n.a.).


Presedintele CJ s-a declarat „deschis la orice varianta”, numai sa convinga municipalitatea sa concesioneze retelele din oras sau sa intre actionara in viitoarea societate comerciala.


Trebuie spus ca, pentru accesarea fondurilor rstructurale respective, proiectul de transformare al Companiei APA in operator regional trebuie sa treaca de votul alesilor judeteni, la ultima sedinta a plenului iscandu-se dispute pe aceasta tema, astfel incat situatia ramas in coada de peste. Cancescu spera acum ca alesii PD vor da dovada de intelegere si ca vor vota pentru reabilitarea retelellor ce curpind 22 de commune din judet, dar si municipiul Brasov, care sete consumatorul cel mai important.


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.