Apa calda a brasovenilor

Apa calda a brasovenilor

0 79


Brasovenii locuind la bloc si care nu si-au putut monta, datorita veniturilor modeste, centrala de apartament, stiu cat au de asteptat, dupa ce deschid robinetul de apa calda, pana ce aceasta ajunge sa vina pe teava la calitatea dorita si pentru care urmeaza sa fie platita. Sunt zeci de mii asemenea cazuri.


Iar cei care si-au montat apometre individuale, daca au putina rabdare, pot urmari pe ceas cum curg zeci si sute de litri pana sa poata folosi apa ca atare Aceasta apa rece, care curge ca sa fie platita la prêt de apa calda, este pur si simplu un jaf pe fata. Buzunarele consumatorilor sunt golite abuziv prin imperfectiunea sau necunoasterea legilor. Sau neaplicarea lor in mod voit de catre furnizor, dupa conceptia: lasa-i sa plateasca pe ghiolbani, ca ce stiu ei.


Mie nu mi se pare corect acest lucru si cred ca nimanui dintre cei aflati intr-o asemenea situatie. Este ca si cum te-ai duce la piata si ai plati doua kilograme de cartofi, dar ai primi doar unu si jumatate. In cazul din piata ai chema imediat gardianul de serviciu acolo. Dar in cazul apei calde cui ar trebui sa te adresezi?


Exista acel Oficiu pentru Protectia Consumatorului, de pe str.Cuza Voda, in cazul Brasovului. Dar cati au fost cei care s-au gandit sa depuna o plangere in acest sens? Cati au curajul sa plece la un razboi pe care il vad dinainte pierdut, cunoscand cum tara este tocata de nedreptati mult mai mari ca aceasta?


Cred ca ar fi cazul ca acest oficiu sa se autosesizeze – sunt sigur ca nu toti angajatii lui au centrala de apartament si, chiar daca si-au montat-o, inainte au avut prilejul sa astepte indelung apa calde – si sa purceada la reglementarea situatie, conform legilor si ignorand eventuale motivari de doi bani ale furnizorului.


?


Dan Bota ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.