Anularea retrocedarilor in natura

Anularea retrocedarilor in natura

0 212

Casele nationalizate nu vor mai fi, de acuma, retrocedate in natura proprietarilor, ci acestia vor fi despagubiti, iar fostii chiriasi vor putea ramane in casele pe care le-au cumparat legal.
Aceasta lege a caselor nationalizate a fost adoptata acum doua zile de Camera Deputatilor cu 117 voturi pentru si doar 79 impotriva, ceea ce poate arata ca legiuitorilor le-a venit nu atata mintea la cap, ci ca majoritatea si-a aranjat ploile si dau liber la dreptate, ca in celelalte tari foste comunist.
Actul normativ, dat spre promulgare presedintelui Traian Basescu, nu mai poate fi retrimis parlamentului de acesta, pentru ca a mai fost supus, sub alta forma, promulgarii, dar a fost respins, presedintele putand doar contesta legea, in actuala sa forma, la Curtea Constitutionala.
Impotriva au votat deputatii PD-L si PNL, declarand ca forma actuala nu respecta cerintele presedintelui, si ca au fost schimbate doar cateva date tehnice si nu au fost facute modificari de esenta.
Poate ca nu-mi va fi agreata ideea care imi exprima gandurile in urma carora nu vad de ce Icsulescu sau Ygrecoaia, urmasi ai fostilor proprietari si care, de multe ori, nici nu stiu pe unde vine Romania si sunt rude si urmasi de a nu stiu cata spitza, atata vreme cat cladirile au fost tinute in picioare si in stare de functionare, celor mai multe aducandu-li-se si imbunatatiri si adaugiri, de catre chiriasii si apoi propietarii lor, prin cumparare de la fostul ICRAL, acestia ramanand, prin retrocedare, un fel de semiboschetari, si f….., si cu banii luati. Si este bine sa se ia exemplul celorlalte tari foste comuniste, care din start au retrocedat prin despagubiri banesti, la valoarea de atunci a imobilelor si fara multa tevatura.
Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.