ANRE – o noua tradare fata de consumatori

ANRE – o noua tradare fata de consumatori

0 174

Asa cum era de asteptat Petre Lificiu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), tradeaza din nou interesele consumatorilor. Dupa ce si-a batut joc de consumatori mascand adevaratul cost al gazului metan, acum introduce o noua prevedere care favorizeaza distribuitorii, scapandu-i de raspunderea unei distrubutii defectoase. Furnizorii de gaze naturale vor trebui sa anunte consumatorii, incepand din 2010, ca acestia din urma trebuie sa realizeze verificarea si revizia instalatiilor si sa plateasca firme autorizate pentru aceste operatiuni, se arata in textul unui proiect de ordin al presedintelui ANRE, Petre Lificiu, publicat pe site-ul institutiei.
Potrivit sursei citate, furnizorii au obligatia sa intocmeasca si sa inainteze ANRE un raport privind activitatea de informare a consumatorilor casnici.
ANRE are dreptul sa solicite furnizorilor completarea, clarificarea, detalierea si/sau exemplificarea, dupa caz, a datelor si informatiilor cuprinse in raportul inaintat. Termenul in care raspunsul de clarificare va fi inaintat ANRE este de 30 de zile de la data solicitarii.
Firmele la care vor apela consumatorii trebuie sa fie autorizate de ANRE.
Ordinul ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010.
In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestui Regulament, furnizorii de energie electrica si gaze naturale au obligatia de a elabora o procedura interna, proprie, privind inregistrarea, investigarea si solutionarea petitiilor primite de la consumatori, denumita in continuare procedura interna, si de a face public un extras al acesteia care sa contina doar informatii ce privesc consumatorii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.