Aniversare cu fast la Andrei Saguna

Aniversare cu fast la Andrei Saguna

0 67

Cel mai prestigios colegiu brasovean si-a aniversat ziua de nume. Elevi, profesori si personalitati trecute prin bancile Colegiului National Andrei Saguna au celebrat institutia, la o luna dupa canonizarea mitropolitului Saguna. 49 dintre fostii profesori si elevi ai colegiului au fost inclusi de-a lungul vremii in randurile Academiei Romane.
Sala festiva care aminteste de premiera operetei „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, pictata in 1862 de Iosif Clement, a gazduit aniversarea de nume a prestigiosului colegiu brasovean. Fanfara si corul de elevi de la Andrei Saguna au incantat audienta. Anul acesta, odata cu canonizarea mitropolitului Andrei Saguna pe peretele frontal sub deviza „Litteris et virtuti” va fi adusa o icoana a patronului spiritual.
Canonizarea Mitropolitului Andrei Saguna a avut loc la Sibiu in 3 noiembrie 2011 iar la ceremoniile religioase a fost prezent si academicianul brasovean Alexandru Surdu, care a dus acolo salutul sagunistilor. Alexandru Surdu s-a nascut in 24 februarie 1938 in Brasov si a fost elev al Colegiului National „Andrei Saguna”. Din 1993 este membru titular al Academiei Romane si presedinte al Sectiei de filosofie, teologie, psihologie si pedagogie a Academiei Romane. Festivitatile dedicate prestigioasei institutii de invatamant brasovene s-au incheiat cu imnul Colegiului Andrei Saguna.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.