Anca Parghel a murit

Anca Parghel a murit

0 112

Cantareata Anca Parghel, in varsta de 51 de ani, a incetat din viata, vineri dimineata, la Spitalul Judetean din Timisoara, informeaza Mediafax.
Anca Parghel fusese transferata la Spitalul Judetean din Timisoara joi seara, in jurul orei 22.30, fiind adusa cu o ambulanta de la o clinica de terapie naturista si medicina alternativa din Belgrad, unde se internase la inceputul lunii.
Anca Parghel a fost adusa la aceasta unitate medicala, de la Belgrad, cu o ambulanta, alaturi de cei doi fii ai sai, Ciprian si Tudor.
Ea a fost adusa in stare extrem de grava si a murit la aproximativ trei ore la internarea in Spitalul Judetean din Timisoara.
„Anca Parghel a fost transferata din strainatate in stare foarte grava si ajuns la Timisoara in jurul orei 22.30. Imediat a fost preluata la sectia de terapie intensiva, unde a primit tratament paleativ pentru ca, din pacate, starea in care se afla nu permitea niciun altfel de trartament. Copiii dumneai erau constienti de starea in care se afla mama lor si au fost alaturi de ea pana in ultima clipa”, a declarat Pastori.
Potrivit acesteia, trupul Ancai Parghel a fost dus la morga spitalului si urmeaza ca fiii cantaretei sa depuna o cerere pentru a evita necropsia, aceasta procedura fiind posibila in cazul persoanelor grav bolnave.
Mai multi artisti romani care au cunoscut-o pe Anca Parghel, dar si fosti colegi de scena, si-au exprimat regretul pentru decesul artistei si au evocat personalitatea acesteia.
„Era un talent nativ de la inceput, era evident lucrul acesta […] De la inceput a fost in prima linie a jazzului romanesc, incepand cu anii ’85, sigur, respectand generatiile”, a declarat Harry Tavitian pentru Mediafax.
„Probabil ca abia disparitia ei va evidentia valorile pe care le-a avut, pentru ca a avut o multitudine de talente. A fost pianista, a fost muziciana, a fost cantareata, a fost pedagoga, a fost hazoasa, a fost prietenoasa”, a spus Horia Moculescu pentru sursa mai sus citata.
„Era o cantareata foarte importanta pentru noi si… daca ar fi fost o suta ca ea… O tara are nevoie de o suta de cantarete grozave […] in afara de Aura Urziceanu si de alte cateva fete care cocheteaza cu jazzul. […] Pacat ca a murit. Pe Anca Parghel o cunosc de 20 de ani, dar romanii o cunosc abia de un an… Asta-i stilul la noi, romanii. Pacat.”, a conchis el.
„Ceea ce e trist este ca era inca tanara si este pacat, este mare pacat ca s-a stins din viata. Lasa in urma doi fii indurerati, dar ea ramane vie pentru publicul care a aplaudat-o si a admirat-o”, a declarat Aura Urziceanu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.