Alte 110 hectare de pasune revendicate de Casa Regala

Alte 110 hectare de pasune revendicate de Casa Regala

0 56

Casa Regala au depus la Comisia judeteana de aplicare a legilor fondului funciar o noua solicitare pentru retrocedarea a inca 110 hectare de pasune de pe teritoriul administrativ al orasului Predeal.


Subprefectul Szakal Andras a explicat ca reprezentantii Casei Regale invoca prevederile Legii nr. 193/2007, prin care se poate restitui si diferenta de suprafete de peste limita de 50 ha stabilita de Legea nr. 247/2005. „Vom inainta aceasta solicitare Comisiei locale de fond funciar din Predeal, deoarece acest for este singurul abilitat sa analizeze notificarea. Avem insa o problema si va trebui sa facem unele verificari inainte de a valida suprafetele. Daca pana acum Casa Regala nu a mai cerut aceasta suprafata, atunci cererea nu intra sub incidenta Legii nr. 193/2007 si prin urmare nu se poate retroceda terenul”, a precizat Szakal.


Angajatii Directiei Silvice Brasov fac demersuri pentru identificarea suprafetei revendicate.


?


Pana in acest moment, Regelui Mihai I i-a fost retrocedata o suprafata de 3.932 ha de padure din peste 14.000 ha solicitate. O suprafata de 2.606 ha padure se afla pe raza administrata de Ocolul Silvic Azuga, 1.164 ha de padure apartineau Ocolului Silvic Brasov si 0,6 ha erau gestionate de doua cantoane silvice. De asemenea, Casa Regala a primit si 50,3 km de drumuri forestiere, deoarece se aflau pe domeniul revendicat.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.