Allen Coliban iar dă bani firmelor de casă ale USR, pentru studii...

Allen Coliban iar dă bani firmelor de casă ale USR, pentru studii în vederea aplicării… altor studii

0 38

In ședința destinată rectificării de buget primarul Allen Coliban urmează să introducă majorările pentru anumite studii, care să creioneze modul de aplicare al… altor studii.
Mai precis este vorba de 540.000 de lei in plus pentru studii despre estetică urbană, infrastructură verde (sic!), peisagistică, adică de la 150.000 lei la 690.000 lei.
Mai mult sau mai puțin. Sunt prevăzuți și alți 700.000 de lei pentru studii de despre Târgul de Crăciun, in special pentru studierea datei calendaristice când va avea loc evenimentul religios.
Inițiatorul proiectului, a se citi clientela useristă, a propus respectivele suplimentări la capitolul ,,studii și cercetări,, in sensul că băncile din parcuri, zonele verzi și rondourile de flori, acum ofilite, au nevoie de cercetări laborioase, in fapt copy-paste-uri din studii mai vechi.
Astfel, clientela trotinetistă a USR este indestulată până la îmbuibare, prin mijloace ce țin de sfera penalului, vezi cazul Amural. Mai mult, Coliban vrea să suplimenteze sumele alocate activităților religioase, pe care știm cu toții, useriștii nu le efectuează in conștiința lor, ci numai ca propagandă de partid.
Când vor descinde din nou vreodată procurorii de la DNA la Primăria Brașov, nu vor mai ieși cu anii de acolo, probabil și motivul pentru care manifestă reticență deocamdată.

Bani cu nemiluita pentru a acoperi pierderile RATBv pentru transportul in zona infracțională Metropolitană
Un alt aspect ce ține de sfera penalului este cuprins in proiectul de rectificare bugetară: suplimentarea cu 6.500.000 lei a bugetului RATBv pentru subvenții ce vizează acoperirea diferențelor de tarif în zona infracțională Metropolitană, unde pierderile regiei de transport se acumulează astronomic.
Numai până in prezent aceste subvenții ielgale se ridică la aproape 70.000.000 de lei, bani care sunt luați din bugetul de transport in comun al brașovenilor pentru a fi înmormântați in cursele falimentare dintre Brașov și Holbav, sau Vama Buzăului. In total sunt 17 localități ale Zonei Metropolitane, care nu mai participă cu cotă parte din buget pentru susținerea pierderilor RATBv.
Pe aceleași trasee operatorii privați de transport județean practică tarife pentru călători la jumătate de preț și nu ies în pierdere
. Procurorii DNA care vor descinde la Primărie vor ancheta din nou și RATBv-ul și nu vor pleca cu mâna goală, dimpotrivă.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.